Szórakozás

Speciális technikával forgatott a Jóban Rosszban stábja

Halálos lövés dördül el a Jóban Rosszban pénteki epizódjában, nem is akárhogy.

A TV2 sikersorozata eddig is bővelkedett különleges megoldásokban, most egy izgalmas jelenetben Fehér Konrád és Richárd fog egymásra fegyvert és mindketten el is sütik azt. A gonosz ikreket Mihályfi Balázs alakítja, aki a motion control technika segítségével, saját magára emeli a csőre töltött pisztolyt. A speciális jelenetet kilenc órán át vette fel a stáb.

Végzetes leszámolásoktól lesz igazán izgalmas a Jóban Rosszban péntek esti epizódja, melynek egyik jelenetében a két Fehér testvér közötti rivalizálás is véget ér. Kubinszky Péter, a Jóban Rosszban rendezője elárulta, a jelenetet egy nagyon bonyolult, költséges és hazánkban egyáltalán nem szokványos technikával rögzítették.

„A motion control egy kameramozgató szerkezet, amelynek segítségével két jelenetet kockapontossággal tudunk felvenni. A vágóasztalon összetrükköztök, hogy Mihályfi Balázs saját magával beszélget és a két pisztoly egyszerre sül el – árulta el a trükk lényegét a rendező. – Ez a technika elég drága. Külföldön nagy költségvetésű filmeknél, Magyarországon maximum reklámfilmeknél alkalmazzák, napi sorozatnál soha nem volt erre példa” – tette hozzá Kubinszky Péter.

Mihályfi Balázs elárulta, hiába a többéves rutin és a számtalan leforgatott epizód, ez a jelenet élete egyik legnehezebb munkája volt. Hiszen ami a televíziónézőknek  félperces izgalmat jelent, az számára kilencórányi forgatás és feszült koncentráció.

„Borzasztó nehéz volt leforgatni a jelenetet, hiszen minden mozdulatnak tökéletesen a helyén kellett lennie. Kilenc órán keresztül keményen dolgoztunk az iszonyatos hidegben. Már nagyon kíváncsi vagyok a kész jelenetre, biztos vagyok benne, hogy ha visszanézem, úgy gondolom majd, megérte a kemény munka” – mesélte a színész, aki azt még nem árulta el, melyik karakterét éri a végzetes lövés.

„Az, hogy ki kerül ki nyertesen a fegyverpárbajból még titok, azt azonban elárulhatom, az én szívemhez Konrád karaktere áll közelebb. Ő sokkal humorosabb, mint Richárd, így én az ő győzelmének örülnék” – tette hozzá Mihályfi, aki a civil életében kifejezetten irtózik a fegyverektől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik