Szórakozás

Először használt sétapálcát a pápa

Először használt nyilvánosság előtt sétapálcát XVI. Benedek pápa, amikor pénteken felszállt a Mexikóba tartó repülőgépére.

Az egyházfő, aki a következő hónapban tölti be 85. életévét, jobb kezével egy fekete sétapálcára támaszkodva tette meg a helikoptere és az Alitalia repülőgépe közti százméteres utat. Pápához közeli, anonimitást kérő források elmondták, hogy az egyházfő már körülbelül két hónapja használ sétabotot, azonban nem egészségügyi okok miatt, hanem mert nagyobb biztonságban érzi magát.

A pápát Mario Monti olasz miniszterelnök és egyházi tisztviselők üdvözölték a Leonardo da Vinci repülőtéri búcsúünnepségén. XVI. Benedek ezután segítség nélkül felment a repülőgép lépcsőin. A gép 13 és fél óra alatt teszi meg az utat Mexikóba. Az egyházfő az Alitalia légitársaság Boing 777 típusú, Sestriere nevű repülőgépén utazik. Az Alitalia közleménye szerint a gépen három pilóta és kilenc utaskísérő dolgozik, akiket magas szintű szakmai felkészültségük alapján választottak ki. A Boeing és személyzete kíséri a pápát mexikói-kubai látogatása mind az öt napján és hozza vissza Rómába is. A pápai repülőgép felszállása előtt egy órával indult el a Rómából a Blue Panorama légitársaság repülőgépe Kubába, amelyen az olasz sajtó által pápai krokodilnak nevezett hüllő utazik. A négyéves crocodylus rhombifert (kubai vagy rombuszkrokodilt) tavaly egy olaszországi lakásból szabadították ki, és a pápai látogatás alkalmából visszaviszik hazájába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik