Szórakozás

Adele a német Grammyn tovább gyűjtötte a díjakat

Adele a német Grammynek is nevezett ECHO zenei díjátadón két trófeát is elnyert Berlinben, tovább szaporítva idei rangos zenei elismeréseinek gyűjteményét.

Katy Perry, Sean Paul és Lana Del Ray is a fellépők között szerepelt csütörtök este a német lemezakadémia éves ECHO-díjainak átadó ceremóniáján. A 23 éves brit énekesnő, Adele a néhai Amy Winehouse-t és Lady Gagát megelőzve 21 című lemezével az év albuma és a nemzetközi mezőny legjobb női előadója díjat is megszerezte.

A külföldi férfi előadók mezőnyében Bruno Mars vitte el a pálmát. A német Rammstein a legjobb alternatív együttes és a külföldön a legjobban szereplő német együttes díját söpörte be. A banda Marilyn Mansonnal kiegészülve nyújtott emlékezetes produkciót a gála közönségének. A brit Coldplay a külföldi csoportok, a francia David Guetta pedig a klubelőadók közül bizonyult méltónak az ECHO-díjra.

Az év legnagyobb dobásának Kimbra Somebody That I Used To Know című száma bizonyult. A gála televíziós közvetítését Németországban a tavalyinál egymillió nézővel kevesebben, 2,58 millióan követték a képernyőről. A kilencvenes évek eleje óta évente odaítélt díj történetében még sohasem volt ilyen kevés nézője a műsornak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik