Szórakozás

Szabadság, szerelem: csajok két keréken

Ideje nyeregbe pattanni, és meghajtani a lóerőket. Győrben nem kellett sokáig noszogatni a motoros nemzedéket, az első napsütéses hétvégén beindították a kétkerekűeket.

Ha tavasz, akkor motorozás, ha motorozás, akkor szabadság. Valahogy így lehetne jellemezni azt a fajta életérzést, amelyet a kétkeréken száguldozók képviselnek. Nekik kedvez a jó idő, nem is csoda, hogy egyre többen tolják ki a garázsból, a tél alatt beporosodott vasparipákat. Győrben elég népes a motoros tábor, ezt bizonyítja a győrújbaráti motorostalálkozó népszerűsége, vagy az évközben szervezett városi felvonulások is, gondoljunk csak a mikulás vagy a nyuszi menetre.

Csajok is döngetnek

Ma már az sem meglepő, hogy egyre több hölgy pilótát rejt a bukósisak. A győri lányok is bevállalósak, Ninetta például 14 éves kora óta motorozik, elsőként édesapja fertőzte meg a szenvedéllyel. „Anyukám és apukám is megszállott motoros, nekik köszönhetem, hogy most már 7 éve én is megszereztem a nagy mocikra is érvényes jogsit. Jelenleg egy 1100 köbcentis Yamaha Dragstarral szelem az országutat, többnyire barátokkal, de néha szeretek egyedül döngetni a szerpentineken. De a motorozás elsősorban a társaságról szól, ezért a győrújbaráti és az alsóőrsi találkozót nem hagynám ki egy évben sem. Mondják, hogy a motorosok egy külön nemzedék, és van benne valami, elég, ha csak arra gondolunk, hogy egy sofőr sem menne el úgy a másik mellett a forgalomba, hogy a baráti gesztust kifejező intést elfelejtené.” Nina arra a kérdésünkre is szívesen válaszolt, hogy mit jelent neki a motorozás, mint életérzés. „Szabadság, szerelem, élvezet, száguldás. De persze fontos a biztonság is, ezért csizma, bukósisak és protektoros kabát nélkül soha nem indulnék el a géppel.

Győrújbarát jubilál

A baráti motorostalálkozó egyébként idén jubilál, 2012-ben ünnepli 10. születésnapját. A jótékonysági összejövetelt május 11-13-a között rendezi meg a Győr és környéke Motorosok Baráti Köre. Részletes programokért katt ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik