Szórakozás

Húszadszorra avattak magyar snowboardbajnokokat

Immár 20. alkalommal hirdették ki Murauban az év legnagyobb magyar snowboard- és síversenyének eredményeit. Gyerekek, felnőttek, profik és amatőrök egyaránt rajthoz álltak a hosszú hétvégén.

A nyitó nap az ünneplésről szólt: több száz sportoló együtt csúszott le a hegyről nemzeti ünnepünk és a jubiláló magyar bajnokság alkalmából. Magyarország legkiválóbb snowboardosai, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor sérülés miatt nem versenyeztek, így a többi kiváló snowboardos nagyobb előnnyel indult. Végül a többszörös bajnokok állhattak föl ismét a dobogó legfelső fokára.

Véget ért a 20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokság és Síkupa, ahol öt kategóriában hirdettek eredményt. A kreischbergi fesztiválon az óriás-műlesiklás (PGS), parallel szlalom (PS), sí- és boardercross, két freestyle szám: a big air és a slope stlye alkotta a versenyprogramot.

Az első napon, március 15-én az érkezőket egy jó hangulatú közös csúszás fogadta: több száz síelő és snowboardos kokárdával a kabátján együtt indult neki a völgynek. A tömeg időnként megállt és közösen énekelte el a himnuszt, szavalta el a Talpra magyart és nosztalgiázott az elmúlt évekről.

A stájer régió kis faluját egy egész hétvégére ellepték a magyarok, akik együtt búcsúztatták el a téli szezont és zárták le a sikeres magyar snowboard-kupasorozatot. A rendezvényhez az égiek is kegyesek voltak: szikrázó napsütésben és kiváló pályaviszonyok mellett folyt a bajnokság.

Az alpin snowboardosok kimagasló teljesítményt nyújtottak mind parallel szlalom, mind óriás-műlesiklásban. A felnőtt kategóriában, mindkét gyorsasági versenyszámban az abszolút győztesek Pátkai Marcell és Harmath Rózsa lettek.

A világ legkedveltebb snowboardszámában, a slope style-ban a snowboardosok közül Kis Benedek lett a legjobb, nőknél Tóth Ágnes. A síelőknél Csanaky Péter és Gyetvai Katalin vitte el a bajnoki címet, felnőttkorosztályban.

Az osztrák iskolában nevelkedő legjobbjaink, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor sérülés miatt nem versenyeztek, de bíróként és díjátadóként kivették a részüket a feladatokból. Big Air síben végül Trso Lukas Lego lett a legjobb, snowboardban pedig Balogh Ádám kapta a magyar bajnoki trófeát.

Az izgalmas döntők mellett megrendezték az első retro futamot is, ahol a régi idők nagyjai korhű szerelésben álltak rajthoz, hogy újra összemérjék tudásukat. A senior versenyzők barátságuk jeléül fej fej mellett csúsztak le a pályán.

Az eredményhirdetés egy óriási közös ünneplésben ért véget, ahol a versenytársak együtt örültek egymás sikerének. A bajnokságon kívüli rendezvények, így az ollie jam, a hófoci és az esti partik tökéletesen kiegészítették a Magyar Snowboard Szövetség nemzeti bajnokságát. A hófoci barátságos mérkőzésére a MSBSZ elnökségi tagjai is kiállítottak egy csapatot, akik másodikként végeztek az Alpesi Club erős, ötfős sportolói előtt.

A főszervező tiszteletére állított Fundango fotókiállítás nagy sikert aratott, ahogy a limitált darabban gyártott jubileumi pólók is.

A résztvevőknek meghirdetett fotó- és videopályázatra még március 25-ig lehet nevezni az elmúlt 19 év vagy az idei esemény legjobb felvételeivel. A legjobbak között muraui szezonbérletet és egy teljes szezonra való ruhát sorsolnak ki a szervezők.

A rendezvény támogatói voltak:

Fundango, Otp Junior, Burn, Dockyard, Bankár mulató, Strongbow Gold, Alpesi Club, Relax, Offline, Siíelők.hu, Whiteline, Magyar Snowboard Szövetség, Smith Optic, Go4Travel, Kreischberg

Ajánlott videó

Olvasói sztorik