Szórakozás

Rasszizmus elleni küzdelem és tanácsadás Péterfy Borival

Amellett, hogy érdekes, igen tanulságos is az a rendezvénysorozat, amelyet erre a hétre kínál az Európa Pont.

Az antirasszizmus világnapján új információkat tudhatunk meg Sztehlo Gáborról vagy Raoul Wallenbergről. Majd Péterfy Boritól hallhatunk praktikus tanácsokat arról, miképpen egyeztethető össze az anyaság a karrierrel.

Március 21-ét 1966-ban jelölte ki az ENSZ az antirasszizmus világnapjaként. Ezzel állít emléket a dél-afrikai, 1960-as vérfürdőbe torkollott apartheid-ellenes demonstráció 69 áldozatának. A világnap alkalmából az Európa Pontban 18 órától előre felkészített csapatok vitáznak az alábbi tételmondatról: „Az ember alapvetően önző lény”. A vitában megelevenednek olyan személyek, akik hazánkban a jogvédelem és az emberi jogok érvényesítése terén maradandó nyomot hagytak, mint például Raoul Wallenberg vagy Sztehlo Gábor. Az ő életművük részleteit, dilemmáikat, sorsukat mutatják be a program során.

A vita után, 20 órától a győri Romano Trajo lép fel. A roma, magyar és német muzsikusokból álló zenekar autentikus lovári és beás cigány népzenét játszik olyan hagyományos roma hangszereken, mint az akusztikus gitár, kanna, kanál – ezeket egészíti ki az ének, a szájbőgő, a nagybőgő, a mandolin és a darabuka. Az est végén a Dresch Quartet ad koncertet – a névadó Dresch Mihály a magyar jazz egyik legsokoldalúbb szaxofonosa, aki a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki.

Egyre több fiatal nő érzi úgy, hogy választania kell a karrierje és a családja között. Pedig akár össze is lehetne egyeztetni… Igen ám, de hogyan? Erre kaphatunk választ Péterfy Bori énekesnőtől, aki terhessége miatt bő egy éve adott utoljára koncertet Budapesten. Ha kíváncsi, ő hogyan állja meg a helyét mint családanya és énekesnő, akkor március 22-én 19 órakor az Európa Pontban a helye!

A belépés ingyenes!

Helyszín: Európa Pont, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik