Szórakozás

A Walk the Moon frontemberét volt tanárnője inspirálta

Az Eurovízió magyarországi döntőjének nyertese, a Compact Disco stabilan foglalja helyét az ötös sorszám alatt.

2012 hangját, Kocsis Tibort a Class40 slágerlista új belépőjeként köszönthetjük, ahogyan a Walk the Moon nevű indie-rock bandát is.

A Walk the Moon albuma i want!i want! címmel 2010-ben látott napvilágot, amelyről most az Anna Sun című slágerük hódít. A dalt a frontember, Nicolas Petricca főiskolai tanára ihlette és az önfeledt egyetemi nyarak hangulatát idézi fel. Az ohioi banda ezzel a slágerrel már számos külföldi slágerlistán tarolt, most pedig a magyarok szívébe is napfényt varázsol.

Kocsis Tibor számára a 2012-es X-Faktor győzelem hozta meg az ismertséget. Első saját felvétele máris hazánk negyven kedvenc dala között tudhatja magát. A Lásd a csodát energikus, mégis érzelmes szerzeményként foglalja magába mindazt, amit Tibi a tehetségkutató által megélt. A ballada Rakonczai Viktor stúdiójában került felvételre és készen áll, hogy még nagyobb népszerűségre tegyen szert a rajongók körében.

A Compact Disco és a Sound of Our Hearts erősen tartja dobogó-közeli pozícióját Magyarország mérvadó slágerlistáján. A 2009-ben alakult magyar elektronikus zenei csapat második albuma tavaly jelent meg, illetve ugyanebben az évben számos díjra jelölték őket, többek között a Fonogram három kategóriájában és a VIVA Cometen. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntőjében idén ők bizonyultak legjobbnak, így májusban a Compact Disco képviselheti országunkat Bakuban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik