Szórakozás

Bezár a Buckingham-palota

Az udvarban nagy az elkeseredés a kényszerszünet miatt, mert a palota így nem tud rendesen profitálni a gyémántjubileumból.

Néhány hétre bezárja kapuit a szokásos évi nyári nyitvatartási szezonjában a Buckingham-palota, II. Erzsébet királynő ugyanis a londoni rezidencián fogadja majd az olimpiai játékokra érkező külföldi méltóságokat.

A brit uralkodó és férje, Fülöp edinburghi herceg a palota dísztermeiben kívánják vendégül látni az olimpiára érkező külföldi előkelőségeket és hivatalos személyeket. A biztonsági szolgálat ezért úgy döntött, hogy erre az időre bezárják a palota kapuit a nagyközönség előtt.

A brit uralkodóház lenyűgöző műtárgygyűjteményét kezelő Royal Collection képviselője szerint az udvarban nagy az elkeseredés a kényszerszünet miatt, mert a palota így nem tud rendesen profitálni az uralkodó trónra lépésének hatvanadik évfordulóját övező megnövekedett érdeklődésből.

Tavaly rekordszámú látogatót vonzott és több mint tízmillió fontra (3,5 milliárd forintnak megfelelő összegre) duzzasztotta a palota turistaforgalomból származó bevételeit Katalin cambridge-i hercegné esküvői ruhájának a kiállítása.

A nyári nyitva tartásból befolyó összeget rendszerint a királyi gyűjtemény fenntartására fordítja az intézmény – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában (www.telegraph.co.uk).

A gyémántjubileum alkalmából a palota egyedülálló kiállítást szervez, ahol II. Erzsébet királynő személyes ékszereit is megnézhetik az érdeklődők.

A Buckingham-palota június 30. és július 8. között lesz nyitva, majd három hétre bezárja a kapuit, és július 31-étől fogadja újra a látogatókat, egészen október 7-éig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik