Szórakozás

Több mint 100 táncos akar bekerülni az év musical show-jába

Több kritériumnak is megfelelő, profi művészeket kerestek a StarDust utolsó castingján.

A hat női és hat férfi táncos Mahó Andrea, Szűcs Kinga, Csengeri Attila és Egyházi Géza mellett lép színpadra, hogy a világ legnagyobb musicalslágereire kidolgozott koreográfiákkal kápráztassák el a nézőket a május 18-i bemutatón. A válogatás nem volt egyszerű, hiszen több mint száz tehetség közül kellett választania a rendezőnek és a koreográfusnak. Végleges döntés a hét végére várható.

Mindenütt nyújtó és lazító gyakorlatokat végző, vagy éppen spárgázó táncosokat lehetett látni a napokban zajló válogatáson. Színházi és hip-hop táncosok, klasszikus balerinák illetve jazz balettosok – eltérő szakmai háttérrel rendelkező művészek jelentek meg a StarDust: A Musical Show táncos castingján. A résztvevők aránya 30-70% volt, a hölgyek javára.

„Sok válogatáson jártam már, de rég láttam ennyire erős mezőnyt. Hihetetlen, de mindenki nagyon jó volt, nagyszerű egyéniségek, karakteres táncosok jöttek el. A fiúk egységesebbek voltak, náluk egyszerűbben tudtam dönteni. A lányok tánctudásának széles skálája viszont nehezítette a helyzetet” – árulta el a produkció vezető koreográfusa, Király Béla, aki a jelentkezőknek húszas csoportokra bontva tanította be a koreográfiát.

Melyek a fő kritériumok? A táncosoknak amellett, hogy dekoratívnak kell lenniük, megfelelő dinamikával és remek művészi kifejező eszközökkel is kell rendelkezniük. N. Forgács Gábor rendező és a koreográfus döntését Szűcs Kinga, a produkció egyik szólóénekese segíti.

„Az összképet néztem egy-egy táncosnál, de figyeltem például arra, hogy magasságban mindannyian passzoljunk egymáshoz. Amikor csak tudtam, igyekeztem befolyásolni Bélát, de a döntő szót ő mondja majd ki” – mesélte nevetve a gyönyörű énekesnő.

Király Béla és N. Forgács Gábor még elemzik a felvételeket, hogy végül a legrátermettebb tizenkét táncossal dolgozhassanak együtt a nagyszabású show-ban. Végleges döntés a hét végére várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik