Szórakozás

Limitált kollekcióval tiszteleg a Jack Daniel’s szeszfőző mesterei előtt

Amerika kedvenc whiskey-jének lepárlóüzemében szeszfőzőnek lenni óriási kiváltság.

A tennessee-i párlat majdnem 150 éves történelme alatt mindössze heten töltötték be a kivételes pozíciót. A szakemberek előtt tisztelegve a Jack Daniel’s egyedülálló kollekciót dob piacra, amely összesen hét, évente egy palackkal ékesíti az amerikai whiskey portfólióját.

A lynchburgi whiskeyfőzés 1866-os kezdete óta felbecsülhetetlen szerepük van a szeszfőző mestereknek, hiszen ők biztosítják az ital minőségét és esszenciáját, az őrléstől az érlelésig. Az első lepárlómester maga Jack Daniel volt. Az évek során őt még hat szeszfőző követte, akik mindannyian jártasak az Old No.7 készítésében. Ők azok, akik birtokában vannak annak a titkos receptnek, amely 146 éve garantálja Amerika kedvenc whiskey-jének minőségét.

Tiszteletükre alkotta meg a Jack Daniel’s csapata a Mesterek Kollekcióját. A különleges kiadás díszdobozban, a szeszfőzők képmásával jelenik meg idén tavasztól minden évben. Ezenkívül minden palack sorszámot is kap, Jack utódjainak kronológiai sorrendjét megjelölve. A kollekció első darabja márciustól a reptéri üzletekben vásárolható meg.

A jelenlegi szeszfőző Jeff Arnett, aki 2018-ban kerül majd az üvegekre, a következőképpen jellemezte egy napját:

„Minden reggelt kóstolással kezdek, ilyenkor az orr még kevésbé fáradt. Természetesen a szagminta mellett ízlelünk is, az öblítés és köpés módszerét használjuk. Minden alkalommal figyelembe kell vennünk, hogy az először kóstolt minta hatással van a következőre. Ez a metódus lehetővé teszi, hogy egyszerre akár hatvan mintát is megkóstoljunk” – árulta el Jeff Arnett.

A Jack Daniel’ s elkötelezett híve a mértékletes alkoholfogyasztásnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!