Szórakozás

Feketén dolgozó taxist buktattak le a szegedi adóellenőrök

24.hu
24.hu

2012. 03. 13. 11:41

Egy feketén dolgozó, Magyarország és Szerbia határ menti térségében tevékenykedő taxist buktattak le a dél-alföldi adóellenőrök.

Jegyinák Attila a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális sajtóreferense a Szeged24-nek kifejtette: az egyik revizor azt kérte a közismert “feketetaxistól”, hogy vigye el őt két társával együtt Szegedről Zentára. Amikor elindultak a határ felé, a sofőr azonnal közölte az ellenőrökkel: a határon szót ne ejtsenek arról, hogy pénzért szállítja őket, ha kérdezik, akkor ez csupán baráti szívesség.

A határhoz közeledve az utasokat telefonon egy hozzátartozójuk állítólagos rosszullétéről tájékoztatták – a taxi mögött haladó autóban ülő ellenőrtársuk hívta őket -, erre hivatkozva a revizorok a “taxi” visszafordítását kérték. A taxis utasaival visszatért Szegedre, az ellenőrök a belvárosban kiszálltak az autóból, kifizették a személyszállítás több ezer forintos díját, amelyről semmilyen bizonylatot nem kaptak.

Az ez után indult ellenőrzés során kiderült, hogy a nemzetközi vonalon szállító állítólagos taxis adószám kiváltása nélkül végez adóköteles tevékenységet, ezért mulasztási bírságot szabnak ki rá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.