Szórakozás

Megkezdődött a mindszenti gyilkosság vádlottjának pere

Megkezdődött a Szegedi Törvényszéken annak a mindszenti férfinak a pere, aki a vádirat szerint olyan súlyosan bántalmazta barátnőjét, hogy az asszony néhány héttel később meghalt.

A vádirat szerint a nyolc általános iskolai osztályt végzett, korábban erőszakos bűncselekmény miatt is büntetett Horváth Sándor és a későbbi sértett hosszabb időn át szerelmi kapcsolatban állt. Rendszeres alkoholfogyasztásuk miatt azonban gyakran féltékenykedtek egymásra, a férfi többször is bántalmazta az asszonyt. A nő, bár a sérülései többször orvosi ellátást is igényeltek, soha nem fordult a hatóságokhoz.

A nő 2011. július 9-én az édesanyjával egy mindszenti kocsmában italozott, majd elmentek egy férfi ismerősük otthonába. A szintén ittas vádlott, miután megtudta, hogy a nő távozott a kocsmából, utánament, berúgta a ház kapuját, bement az épületbe, ahol az asszonyt az ágyon ülve találta egy férfi mellett, ezt meglátva azt feltételezte, hogy a két ember között szexuális kapcsolat létesült. A nőt ezért a vádlott a hajánál fogva a földre rántotta, többször megütötte és megrugdosta, s az asszony védelmére kelő férfit és a sértett édesanyját is bántalmazta.

A vádlott, miután befejezte a nő bántalmazását, a sértettel és annak édesanyjával közösen az asszony otthonához ment. Az idősebb nő azonban – félve attól, hogy a vádlott folytatja a sértett ütlegelését – nem akarta beengedni az épületbe a férfit, aki ezért azt a kaput is berúgta.

A sértett édesanyja rendőröket hívott, nekik azonban a bántalmazott nő  azt mondta, nem történt semmi, nincs semmi baja. A járőrök mégis orvost hívtak, a sértett így került kórházba. Az asszony elvesztette eszméletét, életmentő koponyaműtétet hajtottak rajta végre, de a nő kómába került, majd tavaly július 30-án elhunyt.

A szakértői vélemény szerint a sértett halálát a kemény koponyaburok alatti vérzés és tüdőgyulladás okozta, a nő halála összefüggésben állt a bántalmazásokkal. A vádlott a tárgyaláson beismerte a bűncselekmény elkövetését, vallomása közben azonban rosszul lett, így korábbi nyilatkozatait olvasták fel. A férfi többször is azt mondta, nagyon megbánta a történteket.
A per tanúk meghallgatásával folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik