Szórakozás

Állva ünnepelték – magyar a világ legszebb pásztorkutyája

A komondort és a pulit is felvonultató mezőnyben egy magyar tenyésztésű, és tulajdonú eb lett a nemzetközi kutyakiállítás legszebb pásztorkutyája.

Vörös Zsuzsanna athéni öttusa olimpiai bajnok bobtailje lett a híres nemzetközi kutyakiállítás, a Crufts legszebb pásztorkutyája. A szombat esti Best in Show-n az angol közönség állva tapsolta meg nemzeti büszkeségüket.

A gazdi a hirado.hu-nak elmondta, hogy a sportban, Athénban átélt győzelemérzéshez fogható az öröme. Hanó Zsolt, a kutya felvezetője szerint Jimmy könnyen tanítható, fegyelmezett pásztor. Mint emlékezetes két évvel korábban egy magyar vizsla sikerének örülhettünk, most egy magyar tenyésztésű kutya miatt figyel a kutyás világ Magyarországra.

Ez az eredmény jobbkor aligha jöhetett volna, hiszen 2013-ban Budapesten rendezik a Kutya Világkiállítást, ahova a Crufts-hoz hasonlóan 25-30 ezer kutyát várnak a szervezők.
Ha a budapesti rendezvény a birminghamihez hasonlóan több százezres látogatottságot vonz, egyes turisztikai szakértők szerint a Forma-1 után a második lehet a kimagaslóan fontos eseménye sorában 2013-ban Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik