Szórakozás

A SimCity új verziója 2013-ban jelenik meg

Jövőre jelenik meg a SimCity népszerű városépítő stratégiai játék legújabb változata, amelybe a Maxi kiadó ígérete szerint beépítik a klímaváltozás jelenségét is.

“Az újgenerációs SimCityt a legmodernebb technológiával aktualizáljuk”- mondta Lucy Bradshaw a Maxi elnökhelyettese egy videojáték-fejlesztő konferencián San Franciscóban. Hozzátette, a játékba beépítik a légszennyezettség és a klímaváltozással járó felmelegedés gondolatát is.

A játék első változatát Will Wright amerikai dizájner alkotta és 1989-es megjelenése óta milliók játszottak vele. A játék széleskörű érdeklődést váltott ki, ez vezetett a franchise sikeréhez. A játékos egy általa létrehozott virtuális világot irányít, A “Sims” lett a legnépszerűbb PC-re ültetett történet, több millió példányt adtak el belőle szerte a világon. Az új változatot 3D-s grafikákkal gazdagítják, a játékban lesz egy szimulációs motor, amely növeli a valóságérzetet, a játékos döntései pedig a város határain túl is érvényesek és érintik a szomszéd településeket is.

A SimCityben limitáltak az erőforrások, és a valós élet ügyes-bajos dolgaival is szembesülnek a játékosok, a döntéseknek pedig átfogó (globális) hatása lehet. Egy település lehet szennyezett is, ez előbb-utóbb hatással lesz ismerősei városaira is. Lehet a legzöldebb város, lehet egészségesebb vagy a legkoszosabb SimCity-város is.

A játékon a Maxi a Games For Change-el, egy olyan csapattal működött együtt, amely a videojáték kialakítása érdekében egyesíti a tanulás és a szórakozás szociális kérdéseit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik