Szórakozás

Tíz év börtön a rugós késsel szurkáló férfinak

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a jánoshalmi férfit, aki rugós késével többször mellkason szúrta felesége élettársát.

Az 52 esztendős, 26 évig rendőrként dolgozó Bolvári János Ignác kapcsolata megromlott feleségével. Az asszony ezért közös gyermekükkel elköltözött jánoshalmi lakásukból, majd élettársi kapcsolatot létesített egy másik férfival. A vádlottat az asszony és élettársa zaklatása és bántalmazása miatt korábban már 9 hónap börtönre ítélték, ám a férfi feltételes szabadulása után sem tudta feldolgozni, hogy felesége elhagyta.

A vádlott gyakran szidalmazta a férfit és a nőt, s mások előtt is azzal fenyegette őket, valamint saját fiát, hogy megöli őket.

A sértettnél 2011. február 12-én disznótort tartottak. A kocsmába igyekvő, de már részeg vádlott a ház előtt elhaladva szóváltásba keveredett a szintén ittas fiával, akit több alkalommal meg is ütött. A két férfi verekedését látva a fiú barátnője telefonon értesítette a rendőrséget, miközben a vádlott kihátrált az utcára, ahova fia is követte. Ezt látta meg a szintén ittas sértett, a hátsó udvarból odament hozzájuk, és megpróbálta szétválasztani a verekedőket. A vádlott előbb megfenyegette, hogy megöli, majd a zsebéből elővett rugós késével közepes erővel ötször mellkason szúrta a férfi, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A szakértői véelmény szerint csak a véletlenen múlott, hogy a férfi nem halt meg.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében és testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit különös visszaesőként jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott. Mivel a bűncselekményt feltételes szabadság hatálya alatt követte el a férfi, az ítélőtábla döntése alapján csak a teljes büntetés letöltése után szabadulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik