Szórakozás

Hiába hitte azt mindenki, hogy kigyógyult: elhunyt a rákkal küzdő sztár

Hatvannégy éves korában elvitte a prosztatarák Ronnie Montrose-t, a világ egyik első olyan frontemberét, aki nem énekesként, hanem gitárosként került egy zenekar élére.

Utolsó turnéján, 2009-ben Ronnie Montrose bejelentette, hogy kétévnyi kemény harc során legyőzte a prosztatarákot. A gyilkos kór azonban nem sokkal később újra megtámadta, és ezúttal hiábavalónak bizonyult minden nemű kezelés. A kiváló gitáros múlt szombaton életét vesztette.

Montrose a hetvenes évek legelején kezdte meg útját a legendává válás felé, amikor Van Morrison Tupelo Honey című albumán ő felelt a gitárszólamokért. A szakma azonnal felfigyelt rá, és hamarosan Herbie Hancock, Boz Scaggs és az Edgar Winter Group is lecsapott rá. Ronnie a népszerűségét meglovagolva megalapította saját bandáját, a Montrose-t. A csapat énekesének az akkor még ismeretlen Sammy Hagart tette meg, amivel egy másik ikont is elindított a pályán. A Montrose első felállása alatt három albumot adott ki, melyek mind rocktörténelmi jelentőségűek, főleg Ronnie gitárjátéka miatt. A Led Zeppelint idéző dalaikat rengetegen feldolgozták kollégáik közül. Hagar kiválása után a banda már korántsem volt annyira sikeres, és Ronnie is inkább szólóprojektjeire koncentrált. Sikere és népszerűsége egészen a nem régi visszavonulásáig kitartott. Emléke pedig örökre a rockrajongókkal marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik