Szórakozás

Új szereplők érkeznek a Hacktionbe

Bemutatkozik a Hacktion legújabb szereplője, a Puli névre hallgató holdjáró, amit a sorozat hackerei készítenek fel egy valódi holdutazásra - értesült a Győr24.

A Pulival együtt egy gyönyörű matematikuslány is feltűnik a színen, aki felkavarja a titkos alakulat életét, és jó néhány férfi szívét rabul ejti.

Új szereplő érkezik a Hacktionbe: egy igazi magyar tudományos szenzáció, a Puli névre hallgató holdjáró. A modellt a Google Lunar X Prize 30 millió dollár díjazású versenyére készítette dr. Pacher Tibor vezetésével a Puli Space Technologies. Március 5-től pedig a három részen keresztül a sorozat közönsége is láthatja, hogyan készül a fejlesztés a Hold meghódítására.

A stábhoz emellett csatlakozik még egy új szereplő, Maya, akit a fejlesztőcsapat egyik tagjáról, Krammer Anett űreszköztervező- és repülőmérnökről mintáztak a sorozat írói A szenvedélyes, gyönyörű és okos matematikuslányt, Tóth Eszter, egy fiatal és tehetséges színésznő kelti életre.

„Nagyon jónak tartom, hogy ilyen izgalmas és aktuális projekt is belefér a sorozatba. Nem gondoltam volna, hogy valaha együtt játszhatok egy olyan szereplővel, aki a Holdra készül – mesélte nevetve Tóth Eszter.

„A karakterem, Maya, egy nagyon okos, temperamentumos nő, akiből ki sem nézné az ember, hogy ránézésre old meg bonyolult képleteket, és csak úgy dőlnek belőle a különböző adatok. Bár dolgozott a NASA-nál és a CIA-nél is, nem kimondottan kemény karakter, inkább érzékeny szereplő, ami még szimpatikusabbá teszi őt az IVO férfi hackerei számára – tette hozzá a színésznő, aki személyesen is találkozott Krammer Anettel, hogy minél hitelesebben tudja alakítani őt.

A történet szerint ugyanis a Puli készítői megkérik az IVO csapatát, hogy törjék fel a holdjáró Maya által kifejlesztett rendszerét, illetve alakítsanak ki egy újat, amivel a Holdról visszaküldött titkos adatokat meg lehet védeni az illetéktelenektől. Maya természetesen nem hagyhatja magára a speciális holdjárót, így beköltözik az IVO irodájába. Az új lakó azonnal elcsavarja a férfiak fejét, ráadásul a csoportvezető, Gréta (Gubík Ági) figyelmét is magára vonja.

A magyar sorozatok között egyedülállónak számít egy ekkora volumenű tudományos fejlesztés bevonása a történetbe. A Pulinak legkésőbb 2015 végéig kell feljutnia a Holdra, ott felvételeket készítenie, majd megtennie legalább 500 métert és újabb felvételekkel jelentkezni – ha ez elsőként sikerül a jelenlegi 26 induló közül, akkor 20 millió dollárt nyerhet vele a fejlesztőcsapat.

A Hacktionben március 5-től, három részen keresztül lesz látható a magyar tervezésű holdjáró modellje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik