Szórakozás

Tetten érték a három román csalót

Csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás az ellen a három román állampolgár ellen, akik trükkös módon szerettek volna pénzhez jutni.

Jászai Linda a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Szeged24-nek elmondta: Két román férfi, nő társukkal egy német rendszámú Mercedessel álltak a parkolóban és arra való hivatkozással, hogy elfogyott az üzemanyaguk, aranynak látszó gyűrűket akartak cserélni készpénzre.

Először egy magyar férfit szólítottak le, akinek 25.000 forintért kínálták volna portékájukat, de nem állt kötélnek a magyar fiatalember, így ugyanezért az összegért már két aranynak látszó gyűrűt adtak volna.

Mivel nem jártak sikerrel, tovább próbálkoztak, és egy bolgár kamionost állítottak le villogással és mutogatással a délutáni órákban. Ez a kísérlet még szerencsétlenebbül végződött, ugyanis még mielőtt beszédbe elegyedtek volna a bolgár férfival, a Balástya Autópálya Alosztály egyenruhásai tetten érték a három románt. Az igazoltatás során a rendőrök átvizsgálták a Mercedes-t, amelyben 19 aranynak látszó gyűrű került elő, melyet lefoglaltak.

A rendőrség csalás kísérlet megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik