Szórakozás

Perrel vág vissza Damu bírónője

Mindkét fél határozottan cáfolja a családi szálakat, így büntetőfeljelentés is lehet abból a cikkből, amely Palácsik Tímea és dr. Szabó Noémi állítólagos rokonságát boncolgatta.


Damu Roland (Fotó: MTI / Marjai János)

“Jogászként megteszem a megfelelő jogi lépéseket!” – közölte a Hír24  megkeresésére dr. Szabó Noémi ügyvéd, aki tavaly még bíróként első fokon hat év börtönbüntetésre ítélte Damu Rolandot. A Blikk szombati számában írt arról, hogy egy ismeretlen személy a Központi Nyomozó Főügyészségen tett bejelentést az üggyel kapcsolatban. “Palácsik Tímea a volt bírónő előző vagy mostani férjének unokatestvére – áll a fiatalember bejelentésében, aki arra hivatkozik, ezt egy az igazságszolgáltatásban bennfentes ismerősétől tudja. Úgy véli, ha értesülése igaz, Szabó Noémi elfogult lehetett – ítélete szerint – a volt kedvesét megerőszakoló, rugdosó vádlottal szemben” – írta a napilap. A Hír24 megkérdezte az érintetteket is az ügyben, és mindkét fél határozottan cáfolta a rokoni szálakat. Nyilatkozni azonban bővebben nem kívántak.

A Hír24 mindenesetre megbízható forrásból úgy értesült, a volt bírónő sejti, ki lehet a titokzatos bejelentő, vagy éppen kikhez köthető az ő váratlan felbukkanása. Mindenesetre úgy tudjuk, hogy a bejelentés már csak azért sem lehet megbízható, hiszen dr. Szabó Noémi jelenleg nem is férjezett – mint ahogyan azt a jól informált bejelentő tudni véli.

Bíróként ugyanakkor kötelessége lett volna az elfogulatlanság miatt előre jelenteni, ha valóban rokoni szálak kötötték volna valamelyik peres félhez az ügyben. Így azonban a törvény adta lehetőségekkel élve kérhet elégtételt az őt feltehetően kínos ügybe keverőkkel szemben. A jogalap akár hamis vád is lehet, amelyért viszont letöltendő börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság. Hogy ki lehet majd a felelős az ügyben? Az feltehetően csak a nyomozás során derülhet majd ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik