Szórakozás

Kiállítóterem lett Harry Potter világa

Varázslatos világ tárul fel a látogatók előtt március 31-től a szó legszorosabb értelmében, Roxfort kitárja kapuit a nagyközönségnek.

A forgatások watfordi helyszínén berendezett állandó kiállítás 14 ezer négyzetméteren mutatja be 2012. március 31-től a nyolcrészes mozisorozat kulisszáit. A bejárható helyszínek között ott lesz a Roxfort varázslóiskola nagyterme, több osztályterme és egyéb helyisége, Albus Dumbledore dolgozószobája, Harry Potter lépcső alatti lakhelye a Dursley-lakásból, és a Mágiaügyi Minisztérium is.


Fotó: Rex Features

A tárlat ezenfelül a filmekben szereplő különféle teremtmények megalkotásába is betekintést nyújt, és vitrinekbe került a forgatásokról megmaradt mintegy 200 konténernyi kellék egy része.

A látogatóknak az egyik legnagyobb meglepetést valószínűleg a kiállított díszletek részletes kidolgozása okozza majd: Dumbledore könyvekkel zsúfolt dolgozószobájában például minden kötet külön címet kapott, íróasztala fiókjai pedig tömve vannak levelekkel, pedig ezeket soha egy képsor erejéig sem mutatták be a filmekben. „Nagyot fognak nézni az emberek, ha meglátják, hogy mennyi mindent készített el a stáb ahelyett, hogy számítógépes trükkökhöz folyamodtak volna” – mondta el a Filius Flitwick professzort és Griphookot alakító Warwick Davis.

Remélem, aki megnézi a díszleteket, érezni fogja a belőlük sugárzó melegséget, és átéli a forgatások hangulatát – mondta a Ginny Weasleyt játszó Bonnie Wright. – Szó szerint belaktuk a kulisszákat. Nem filmstúdiónak tűnik a kiállítás, hanem egy külön világnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik