Szórakozás

Borította a bilit a magyar híresség: sok magyar “modell” prostituált

Kamerák előtt adott hangot véleményének Herczeg Zoltán. A divatszakember azt állítja, a legtöbb modell nem abból él, amit állít. Véleménye nagy port kavart a szakmabeliek körében is.

A napokban kirobbant prostibotrány kapcsán emelte fel szavát Herczeg Zoltán. Az ismert divattervező nem kevesebbet állított, mint hogy hazánk ismert modelljei pénzért árulják a testüket. A divatszakember saját személyes tapasztalatát is megosztotta.

“A nemzetközi szépségverseny magyarországi döntőjének voltam a főrendezője. Még az eredményhirdetés előtt odajött hozzám egy anyuka a lányával, és felajánlották szolgálataikat: együtt, ketten. Rettenetesen dühös lettem és megkérdeztem tőlük, hasonlítok-e arra a bizonyos személyre, akire gondolok, és akivel összekevertek. Elzavartam őket, úgy éreztem, ha folytatják, ‘olyat teszek, hogy rab leszek’. Persze nem lepődtem meg, nagyon jól tudom, hogy ez így megy, de elkeserítőnek találom. Bárki odajön hozzám, hogy modellként szeretne érvényesülni, eltanácsolom, hiszen tudom, hogyan lehet ebben az országban előrelépni, és az nem a fotózás és kifutók világa. Ezt gyalázatosnak és szánalmasnak tartom” – fakadt ki Herczeg.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

A divattervezőt a leginkább az háborítja fel, hogy ezek a lányok, akik a címlapon vannak, lesznek a tizenévesek példaképei. “Elhitetik a közönséggel, hogy fotózásból élnek, de ez nem igaz, egy magyarországi fotózásért tízezret, egy divatbemutatóért tizenötezret kapnak, ebből a gázsiból nem lehet világkörüli útra menni, nem is ebből mennek” – tette hozzá Zoltán.

Herczeg véleményére azonnal reagált az egyik hazai modellügynökség vezetője, Kajdi Csaba is. “Nem prostik a divatszakmában dolgozó modellek” – állítja.  Kajdi Csaba szerint egyébként sem mindenki modell, aki annak látszik, vagy annak nevezik őket. Kajdi arról is beszélt, a nála dolgozó lányok nem tíz-tizenötezer forintot kapnak, többen multicégek termékeinek arcai lesznek, és az bizony nem rossz pénz.

A kamerák előtti vita a legnagyobb közösségi portálon is folytatódott. Herczeg Zoltánnak többen – köztük hírességek is – gratuláltak szókimondásáért, ám voltak, akik féltették, ebből még akár baja is lehet.

“Le a kalappal! én nagyra tartom és becsülöm az olyan embert aki, nyíltan, őszintén felvállalja azt, amit gondol és érez! Büszke vagyok az ilyen emberek ismeretségére!” – tette közzé Zoli üzenőfalán Növényi Norbert.

Herczeg azt azonban leszögezte, hogy bár a mondanivalójára Kajdi Csaba reagált, ő nem róla beszélt: “Nekem a Kajdi Csabi barátommal semmi gondom nincsen, Ő is, én is és mindenki nagyon jól tudja, kikről beszéltem, legutolsó sorban sem az ő lányairól. Nem kell ezt a témát túlhajszolni, nincs ebben több se, kevesebb se, mint amit elmondtam” – olvasható Facebook-oldalán.

De nem csak a divattervező, hanem a modellügynökség vezetőjének oldala is izzott a hozzászólásoktól. 

“Amit az én drága barátom, Zoli Herczeg itt elmond, az nem a teljes igazság! Bizonyos lányokról beszél, de nem a divatmodellekről! Ez az interjú nagyon dehonesztáló a tisztességes divatmodellekre nézve! Egy igazi divatmodell nem adja oda magát egy munkáért! Ez egy baromság! Egy nemzetközileg elismert divatmodell igenis keményen dolgozik, castingol, megfelel az ügyfeleknek, a fotósoknak, a stylistoknak, és ehhez nincs arra szüksége, hogy lefeküdjön bárkivel! Ez egy ferdítés, és sajnos egy kalap alá vesz mindenkit, aki nőnemű, dekoratív, és a divatszakmában keresi a siker lehetőségét! Nem, nem, ez így nem igaz! Arról már nem is beszélek, hogy azok, akik előbbre viszik egy lány életét, a legtöbbször nem is vannak ráizgulva a női nemre… Buta általánosítás az egész! Huuuu, de felháborodtam most ezen!”  – írja Kajdi, akinek üzenőfalán Náray Tamás is megosztotta véleményét.

“Mint minden általánosításban, ebben is sok tévedés van. Léteznek ilyenek is, és léteznek olyanok is. Egy szakember már a látványból felismeri, hogy az illető lány melyik kasztba tartozik. az igazi modell-modellek a hétköznapi életben az ún. “jónőségüket” nem viselik az utcán, meg a szórakozóhelyeken. Nem öltöznek kihívóan, szexi csipkemelltartókba, meg platformos tűsarkú flittercsizmába, és általában sminket sem tesznek fel. Magyarul ezekre a “hímcsalogató” eszközökre nincsen szükségük. A legtöbbjéről meg sem mondanád, hogy ki, aztán a kifutón odateszi, amit kell. Ennyi” – olvashatjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik