Szórakozás

Trükkös autónepperek buktak meg Röszkénél

Hamis szerb vezetői engedéllyel bérelt egy Opel Insigniát Németországban egy újvidéki férfi, majd Röszkénél próbálta meg kijuttatni az Európai Unió területéről.

Péntekre virradó éjszaka jelentkezett kilépésre Magyarországról Röszkénél egy német rendszámú Opel Insigniával egy szerb állampolgárságú férfi – mondta el a Szeged24 megkeresésére Szenti Szabolcs sajtóreferens. A rendőröknek egy német dokumentumot mutatott, mely szerint a járművet jogszerűen Németországban bérelte. Ellenőrzése során azonban a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai megállapították, hogy vezetői engedélye hamisítvány, így a férfit előállították. A további intézkedések során az is kiderült, hogy emiatt a német rendőrség is körözi az autót. A járművet a magyar rendőrök lefoglalták, az újvidéki férfi ellen pedig büntetőeljárást indítottak.

Büntetőeljárás indult az ellen a cseh férfi ellen is, aki mára virradó éjszaka akart egy VW Borát kivinni az országból szintén Röszkénél. A határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő osztrák rendőrtiszt megállapította, hogy a jármű alvázszámát átütötték, az eredeti alvázszámmal pedig a német rendőrség körözését rendelte el lopás miatt. A német rendszámú kocsit így szintén lefoglalták a magyar rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik