Szórakozás

Életet mentettek a rendőrök Dócon

Egy 62 éves dóci férfi öngyilkosságát akadályozták meg a sándorfalvi rendőrök.

Csütörtökön a délutáni órákban érkezett bejelentés a Sándorfalvi Rendőrőrsre, miszerint egy 62 éves dóci lakos öngyilkossági szándékkal otthonából tegnap délelőtt ismeretlen helyre távozott, és azóta életjelet nem adott magáról – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda sajtószóvivő.

A sándorfalvi körzeti megbízottak a dóci önkormányzat munkatársaival, a helyi, a zsombói és a szatymazi polgárőrökkel együttműködve megkezdték az eltűnt férfi felkutatását a Tisza folyóval határos erdőben, melyhez a dóci vadász is segítséget nyújtott. A 17 főhöz további emberekre volt szükség, így a Szegedi Rendőrkapitányság még több egyenruhással erősítette meg a kutatócsoportot.

A keresésben mintegy 56 rendőr, 30 polgárőr, és számos civil lakos is részt vett. Az esti órákban a Dóci Művelődési Házban egy ideiglenes irányítási központot szervezetek, ahol valamennyi erő összpontosult, és ahonnan szervezetten koordinálták az éjszakába nyúló keresést.

A kutatóbrigád nyomkövető kutyákkal és hőkamerákkal pásztázta a koromsötétbe burkolózott erdőt. Nem sokkal éjfél után az erőfeszítéseknek meglett az eredménye: a 62 éves, ősz hajú férfit a Sándorfalvi Rendőrörs 8 körzeti megbízottja a civil segítőkkel együtt, eszméletlen állapotban, kihűlten, de életben találta meg a sűrűben, egy kidőlt olajfa ágai között. A rendőrök azonnal értesítették a mentőket, majd a magatehetetlen testet több, mint 2 km hosszan vitték a kezükben, ezzel is segítve a mentőket, akik kórházba szállították őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik