Szórakozás

Cigicsempészt fogtak Röszkén

Összesen 5000 doboz adózatlan cigaretta került elő egy szerb rendszámú tehergépjármű benzintankjából hétfőn.

A Szeged24 érdeklődésére Némedi Varga Éva sajtószóvivő elmondta: Röszkén jelentkezett belépésre tegnap egy szerb állampolgárságú féri az általa vezetett horvát/szerb honosságú Renault típusú tehergépjárművel.

Az üresnek bejelentett jármű Szerbiából érkezett Magyarországra szállítmányért. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a járművet és rakományát megröntgenezték, melynek során látták, hogy a vontató üzemanyagtartályának alakja nem a megszokott.

A szigorított ellenőrzés alátámasztotta a röntgenképeket, hiszen kiderült, hogy az üzemanyagtartályt átalakították és rejtekhelyként használták, melyből összesen  5000 doboz – Lucky Strike, West, Memphis, Philip Morris, Marlboro márkájú – adózatlan cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a több mint 5 millió forint piaci értékű cigarettaszállítmányt, valamint az átalakított vontatót lefoglalták, a pénzügyi nyomozók a szerb sofőr ellen adóbevételt jelentős mértékben csökkentő költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik