Szórakozás

Sok felesleges riasztást kaptak a tűzoltók

Péntek reggeltől hétfő reggelig 35 esetben riasztották a tűzoltókat Fejérben.

Az esetek közül 19-ben oltottak tűzet, ezek mellett még 10 műszaki mentésben vettek részt a tűzoltók. Ötször kaptak téves jelzést, és egyszer pedig szándékosan tévesztették meg őket- mondta a Fehérvár24-nek Bisztricz Anett, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

A téves jelzést tűzjelző adta Dunaújvárosban, vonulniuk nem kellett hozzá, mert kiderült, hogy nincs tűz. A szándékos megtévesztésnél azonban a helyszínre is vonultak- tudtuk meg Bisztricz Anettől, aki hozzátette: a téves jelzéssel nincs baj, mert inkább legyen téves, mint ne tudjanak róla. A szándékosan megtévesztő hívást vasárnap Ercsiben adták. Azt mondták, száraz gally ég, ezért az érdi tűzoltók ki is vonultak. Szerencsére nem túl gyakori az ilyen, az utóbbi három hétben nem volt több-hangsúlyozta a szóvivő.

A tűzesetek többsége a szabadban keletkezett. Sárkeresztúron és Enyingen több alkalommal nádas, Sárbogárdon és Ercsiben a száraz aljnövényzet gyulladt ki.

Közlekedési balesethez két alkalommal vonultak pénteken a katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységei. Ezek közül a legsúlyosabb az M7-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, a polgárdi lehajtó közelében történt. Egy bolgár rendszámú nyerges vontató hátuljának ütközött egy Volkswagen személygépkocsi. Az autó körülbelül 70 centiméter hosszan a kamion vontatmánya alá szorult. A Volkswagen sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett.

Több helyen volt csőtörés. Székesfehérváron, Sárbogárdon, valamint Balatonfőkajáron szivattyúztak vizet a lánglovagok.

Szombaton a csókakői várnál egy idős férfi 20-25 méter magasan a sziklafalon rekedt. A tűzoltók kötélbiztosítás mellett segítették le, személyi sérülés nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik