Szórakozás

Okosok a porondon

Mit nekünk egy egyszerű hívás, vagy üzenetküldés? Ma már az okostelefon a nyerő, ami kis túlzással csak kávét főzni nem tud. De ami késik, az nem múlik…

Érdekes statisztika, hogy ma Magyarországon száz lakosra, több mint száztíz telefon előfizetés jut. A számok igazolják, hogy mobilfüggő ország vagyunk és ez a tendencia Győrben is hellyel-közzel visszaköszön. Az értékesítők pedig megerősítik a zseni mobilok térhódításának hírét, a szolgáltatók szerint ugyanis az elmúlt két évben rohamosan megnőtt az eladott készülékek száma. Ennek oka pedig egyszerű: az érintőképernyős, ultramodern eszközök már nem csupán egy híváskezdeményezésre vagy fogadásra, esetleg üzenetküldésre alkalmasak, hanem segítségükkel bármikor és bárhonnan elérhetjük a világhálót, a feltölthető alkalmazásokkal pedig saját igényeinkhez igazíthatjuk a többféle méretben is kapható berendezéseket. Ráadásul a piaci versenyekhez igazodva, a szolgáltatók is kedvezményt kedvezményre halmoznak, így nem egyszer akár ingyen is beszerezhetjük a kiszemelt hordozható telefont, csak alá kell írnunk egy hűségnyilatkozatot (amit előtte érdemes gondosan átolvasnunk).

Nemcsak a fiatalok játékszere

Győrben elsősorban a fiatalabb generáció rajong az okos „androidokért”, de természetesen az idősebbek is szeretnének lépést tartani az ifjúsággal, így ez a korosztály is gyakran jár az értékesítő pontokra. P. Henrik még csak 13 éves, de már most arra gyűjt, hogy beszerezze a legmodernebb masinát. „Az iskolában egyre több osztálytársamnak van okostelefonja, így most én is erre spórolok. Persze nem elsősorban azért, hogy ne maradjak le, hanem azért, mert nekem is tetszenek ezek a kütyük. Bárhol tudok vele netezni, facebook-ozni, vagy chatelni. És a legfrissebb foci infókat is azonnal megtudhatom. Ráadásul ha unatkozom, bármikor elővehetem a készüléket, akár az orvosi rendelőben várakozás, vagy éppen utazás közben” – mondja a győri kamasz, aki most a zsebpénze nagy részét félrerakja.

Persze ez nem egyfajta megszállottság, inkább csak lépés a jövővel, ami akár akarjuk, akár nem, a mi életünkre is hatással lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik