Szórakozás

Fresh Andi csak mosolyog a szőke nős vicceken

Molnár Boglárka

2012. 02. 25. 12:00

Az énekesnő maga is jókat mosolyog, amikor hajszínével és szellemi képességeivel zrikálják. Azonban nemcsak ő, hanem sorstársai is jókat derülnek a dolgon.

Korábban a témában:

Bár egyes kutatások szerint nincs összefüggés a hajszín és a koponyatérfogat között, mégis kialakult a vicceknek egy olyan csoportja, mely a szőke nők szellemi képsségeit veszi nagyító alá. Ezekben a tréfákban a világos hajszínű hölgyek általában csetlenek botlanak, s nem éppen penge logikájukat villantják meg. Vannak, akik kifejezetten nehezményezik, ha szőke hajszínük láttán egy ilyen poént sütnek el. Ám a legtöbb hölgy – még akkor is ha ismert – csak alaptalan tréfának tartja az egészet. Így van ezzel Fresh Andi is, aki kifejezetten szereti ezeket a tréfákat.

Fresh Andi (Fresh Andi)
Fotók: TV2

„Talán nincs még egy ember, aki annyira kedveli ezeket a vicceket, mint én.  Nagyon jókat szoktam rajtuk derülni” – nyilatkozta a Hír24-nek Fresh Andi, aki elismeri, hogy néha ő is produkál „szőke nős” dolgokat. „Van, amikor én is olyat csinálok, hogy egyből megkapom a szőke nő jelzőt. Akkor hirtelen a fejemre csapok, hogy tényleg, milyen hülyeséget csináltam. Egyébként nem hiszem, hogy az apró butaságok a hajszínnel lennének összefüggésben. Bárki csinálhat sületlenségeket” – mondta az énekesnő, akinek véleményét csak megerősítette Szabó Zsófi színésznő. „Az eredeti hajszínem is szőke. Csak a Jóban rosszbanban kezdték el festeni a hajam, akkor is csak melírcsíkokkal lett hangsúlyosabb a szőke szín” – mesélte a színésznő, akit nem ért komolyabb atrocitás hajszíne miatt. „Szerencsére sose piszkáltak durván. A vicceket persze én is megkaptam, de ezeken csak jót derülök. Igyekszem odafigyelni, hogy az átlagnál többször ne adjak okot arra, hogy egyből leszőkenőzzenek. Szerintem ez a legjobb, amit tehet egy szőke nő” – árulta el a színésznő.

szabó zsófi (szabó zsófi)
„Az eredeti hajszínem is szőke”

Vele ellentétben mindössze egy éve erősíti a szőkék táborát Tolvai Reni, akit szintén megrohamoznak néha egy-egy rosszmájú viccel. „Egyáltalán nem veszem magamra ezeket. Igyekszem együtt nevetni a szőke nős vicceken azokkal, akik elsütik. Persze azért néha bevetem az ütőkártyám. „Nézd csak meg a hajtövem! Az eredeti hajszínem nem szőke” – szoktam viccesen visszavágni ezzel. Persze az esetlenség, és a butaság nem hajszínfüggő. Egy sötét hajú nő is lehet ugyanolyan, mint egy szőke, bármiről is legyen szó” – nyilatkozta a Megasztár 5 győztese, aki imádja szőke fürtjeit.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kijini Primary School students learn to float, swim and perform rescues on Tuesday, October 25, 2016 in the Indian Ocean off of Mnyuni, Zanzibar.
—
Daily life in the Zanzibar Archipelago centers around the sea, yet the majority of girls who inhabit the islands never acquire even the most fundamental swimming skills. Conservative Islamic culture and the absence of modest swimwear have compelled community leaders to discourage girls from swimming. Until now.

For the past few years, the Panje Project has made it possible for local women and girls to get into the water, not only teaching them swimming skills but aquatic safety and drowning prevention techniques. The group has empowered its students to teach others, creating a sustainable cycle. Students are also provided full-length swimsuits, so that they can enter the water without compromising their cultural and religious beliefs.

While the wearing of full-length swimsuits may be seen as subjugation, donning one in order to learn a vital life skill, which has long been and would otherwise be forbidden, is an important first step toward emancipation. Education — whether it be in or out of the water — serves as a springboard providing women and girls the empowerment and tools with which to claim their rights and challenge existing barriers.

The rate of drowning on the African continent is the highest in the world. Still, many community leaders have yet to warm up to the idea of women and girls learning to swim. The swimming lessons challenge a patriarchal system that discourages women from pursuing things other than domestic tasks. It is this tension of the freedom one feels in and under water juxtaposed with the limitations imposed upon Zanzibari women that is at the heart of this series.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.