Szórakozás

Kocsikázni indult, majd árokba borult az autófeltörő

Feltört öt autót, kocsikázni indult, végül egy árokban kötött ki egy 17 éves fiatalember hétfőn késő este Szegeden. Ekkor érték tetten a rendőrök, akik végül rövid üldözés után elfogták.

Vallomása szerint „csak” kocsikázni akart a városban a fiatalember. Magához vett egy kalapácsot, és azzal járta a várost a parkoló autókat figyelve. Először a Tópart utcában tört fel egy Ladát, amit átkutatott, majd megpiszkálta az indítóját, de nem járt nem sikerrel. Ezért tovább ment a Nyitra utcába, ahol három autó ablakát törte be a kalapácsával. A járművekből végül csak egy Trabant makettot lopott el. Az ott lévő Lada Nivát viszont be tudta indítani, amivel autózni indult a városban. Út közben azonban megfeledkezetett róla, hogy csúsznak az utak és a Vándor utcában sikerült is árokba borulnia vele. Ekkor kivette az ott lévő értékeket, majd kiszállt a kocsiból és feltört még egy Opelt. A kutatás közben azonban felvillantotta a kocsi fényszóróját. Ezt vették észre az éppen arra haladó járőrök, akik amikor az autóhoz értek azt látták, hogy az ablaka be van törve, valaki pedig kiugrik belőle és futni kezd. Utána mentek, majd rövid üldözés után el is fogták. Már a helyszínen mindent elismert, sőt azt is elmondta, hogy a Kukorica utcában is feltört egy Ladát.

Kihallgatását követően a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Ellene dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik