Szórakozás

Lopást jelentett, de a bérelt autót eladták

Sikkasztás bűntette mellett nagy valószínűséggel a hatóság félrevezetése miatt is felelnie kell a fiatal gánti nőnek.

Az asszony január elején jelentette be, hogy a Fejér megyei Gánt községben ellopták a mintegy kétmillió forintot érő, egy debreceni tulajdonostól bérelt autóját. A rendőrség nyomozást indított, és körözést adott ki a kocsira. Az autót február közepén egy szekszárdi autóalkatrész-kereskedő műhelyében meg is találták – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a nő és egykori élettársa közösen bérelte a kocsit. Szakításuk után az autó, annak ellenére, hogy a kölcsönadási szerződés az asszony nevére szólt, a férfinál maradt, de ő időközben korábbi bűncselekménye miatt börtönbe került.

Holmijai között volt egy levél, amelyben megírta, hogy a nő kit keressen a kocsi kulcsáért és a forgalmi engedélyért. Az asszony el is ment a megadott helyre a holmikért, és ott tudta meg, hogy volt párja eladta a bérelt autót. Az ügylet leplezése végett a férfi rávette a nőt, hogy tegyen bejelentést a kocsi ellopásáról.

Az asszonynak társtettesként, nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette mellett nagy valószínűséggel a hatóság félrevezetése miatt is felelnie kell, a börtönben ülő férfit később gyanúsítják meg – közölte a szóvivő.

A lefoglalt kocsit a nyilvántartó szerinti tulajdonosának adják majd vissza a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik