Szórakozás

Kedden ítélet születhet a vásárhelyi rabló ügyében

A Csongrád Megyei Bíróság 9 év 6 hónap fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte R. Gusztávot rablás bűntette miatt, most jogerős ítélet születhet az ügyében.

Az érettségizett, szobafestő-mázoló és hegesztő szakképesítéssel rendelkező, előzetes letartóztatása előtt alkalmi munkákból élő, korábban többször, köztük folytatólagosan, részben társtettességben elkövezett rablásért is büntetett vádlott 2011. január 31-én délelőtt 9 óra 35 perckor belépett Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren található Any-Gold ékszerüzletbe. Ott ekkor egyetlen eladónő dolgozott. Az üzletbe a vádlott azzal a szándékkal ment be, hogy onnan nagy mennyiségű arany ékszert vigyen magával. Ezért azonnal elővett a ruhájából egy fekete fémből készült, fegyvernek látszó tárgyat, majd a pult fölött átugrott. Megragadta az ott álló eladónő bal karját, a fegyvernek látszó tárgyat pedig az eladónő fejéhez szorította.

Az asszonynak már az üzletbe érkezéskor azonnal gyanús lett a vádlott, ezért igyekezett úgy helyezkedi, hogy a pult alatt lévő, úgynevezett néma riasztó gombja kézre essen neki. Amikor a vádlott átlendült a pult fölött, az eladónő kétszer is megnyomta ezt a gombot, majd leguggolva megnyomta a riasztórendszerhez tartozó úgynevezett láb pánik gombot is, mire a vádlott, ezt látva, a pulton ismét átugrott, és sietve elhagyta a boltot. Ezt követően futni kezdett, és két, az eljárás során ismeretlenül maradt személy is elfutott a vádlott nyomában.

A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta a cselekmény elkövetését.

Rablás bűntettének kíséretében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2011. október 24-én R. Gusztáv (1978 – állandó lakcíme nincs – előzetes letartóztatásban van) vádlottat. Ezért őt a bíróság 9 év 6 hónap fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője bizonyítékok hiányában történő felmentés, a vádlott másodlagosan az I. fokú ítélet hatályon kívül helyezése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik