Szórakozás

Kihűléses haláleset miatt nyomoznak a rendőrök

Fűtetlen lakásában kihűlt egy idős nő a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenyén. Fia és veje ellen nyomozást indított a rendőrség.

Kihűlés következtében vesztette életét egy 75 éves asszony a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenyén; fia és veje ellen halált okozó segítségnyújtás elmulasztása matt indult eljárás – közölte Takács Tibor Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitány pénteken újságírókkal.

A nőhöz 47 éves fia hívott segítséget, aki – mint később kiderült – anyja 51 éves vejével rendszeresen ivott, a lakásba pedig nem fűtöttek be. A kihűlt asszonyt a mentők a mosonmagyaróvári kórházba szállították, ám az életét  már nem sikerült megmenteni – tette hozzá az ezredes. Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja: péntek reggel is helyszíneltek a bezenyei családi házban, ahol akkor alig négy Celsius-fok volt a hőmérséklet.

A főkapitány megemlítette: a szélsőséges hideg beköszönte óta a megyében 23 embert mentettek meg a közvetlen életveszélyből. A megyében eddig egyetlen halálos áldozata volt a hidegnek, egy mosonmagyaróvári férfi a hévégén elesett családi háza verandáján és megfagyott – tette hozzá az ezredes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik