Szórakozás

Újabb kábítószeresek rendőrkézen

Kábítószer-fogyasztókat és -terjesztőket fogtak el Dunaújvárosban és Ercsiben, három különböző helyszínen a napokban

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: február 3-án, pénteken a rendőrök Dunaújvárosban, a Bocskai út egyik parkolójában három embert igazoltattak, s a gépkocsiban ülő három férfinél 179 gramm kannabisz-származékot találtak. A házkutatások során további kábítószergyanús, fehér tabletták kerültek elő.

A kihallgatás során egyik férfi sem tagadta, hogy fogyasztott kábítószert. Ketten szabadlábon védekeznek, harmadik társuk esetében azonban a bíróság házi őrizetet rendelt el. Őt a Szekszárdi Városi Bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság vétség miatt két évre próbára bocsátotta, amely csak a jövő év áprilisában jár le, vagyis a mostani bűncselekményt a férfi ennek hatálya alatt követte el.

Dunaújvárosban egy lakásban igazoltattak két férfit, akik a gyanú szerint kábítószert árusítottak. Az üggyel kapcsolatban tizennégy embert hallgattak ki tanúként. A házkutatás során növényi származékok, ismeretlen eredetű fehér por és egyéb, fogyasztásra, árusításra utaló tárgyak kerültek elő. A lakásban találtak még tablettákat, mobiltelefonokat, műszaki cikkeket és egy gáz-riasztófegyvert is. Emiatt jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésével is gyanúsítják a két büntetett előéletű férfit, akiket előzetes letartóztatásba helyeztek.

Ercsiben az Alba Akció Alosztály tagjai igazoltattak két fiatalembert, akik gépjárműveikben éppen kábítószert fogyasztottak. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik