Szórakozás

Már a hatóság is vizsgálódik az Eurovízió ügyében

Nézői panaszok alapján vizsgálatot kezdeményeztek az Eurovíziós Dalfesztivál SMS-szavazásai kapcsán! Sokan kíváncsian várják az eredményt.

Állt a bál az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntői után, ugyanis sok versenyző, és más ismert ember is arra panaszkodott, hogy képtelen volt szavazni a kedvenceire a műsor ideje alatt. Tegnap este jött a hír: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

A média- és hírközlési biztos, Dr. Bodonovich Jenő közleményében az alábbiakat is tudatta: “A média- és hírközlési biztos korábban a kereskedelmi adókon látható televíziós szavazásokkal kapcsolatban folytatott eljárást, melynek eredményéről tájékoztatót, a lebonyolításra vonatkozóan pedig ajánlást tett közzé. Ezúttal a közszolgálati televízióban látható dalválasztó műsor miatt indult eljárás, amely során a biztos nyilatkozatot és adatot kért a Magyar Televízió képviselőjétől a szavazásra vonatkozóan. A műsor első elődöntője után érkezett panasz a biztoshoz, melyben a néző arról számol be, hogy a szavazási időben elküldött szavazataira válaszul, a szolgáltatótól kapott üzenetben annak sikertelen kézbesítéséről kapott tájékoztatást. Az első levél után számos újabb panasz érkezett a biztoshoz. A médiatörvény alapján kezdeményezett egyeztetési eljárás során a biztos, az érintett médiaszolgáltató bevonásával vizsgálja a panaszbeadványokban foglalt kifogásokat.”

A közlemény kézhezvétele után sorra tárcsáztuk a korábban az ügyben bátran nyilatkozó hírességeket, köztük olyanokat is, akik már kiestek a megmérettetésből. A TV2 szárnya alól kikerült énekeseket azonban letiltotta a csatorna, azaz nem nyilatkozhatnak az ügyben. A tinisztár SP sem kívánt állást foglalni, ő korábban egy közösségi portálon panaszkodott: szavazatait nem fogadta a rendszer. A hívásunkat fogadók többsége azonban megjegyezte, kíváncsian várja a vizsgálat eredményét. A legtöbbjük ugyanakkor elmondta, nem hisz abban, hogy ez befolyásolhatná a verseny végeredményét. Mindenesetre kíváncsiak, hogy az állami szervezet esetlegesen mekkora büntetést szab ki az állami televízióra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik