Szórakozás

“Kudarchéttel” edzik a brit iskolásokat

24.hu
24.hu

2012. 02. 08. 09:14

"Kudarchéttel" készítik fel a tanulókat a kockázatvállalásra és a rugalmasságra egy színvonalas brit lányiskolában.

Heather Hanbury, a Wimbledoni Gimnázium igazgatónője szerint a gyerekeknek meg kell mutatni, hogy teljesen elfogadható és normális, ha időnként valami nem sikerül az életben. Ezért arra akarják ösztönözni a tanulókat, merjék vállalni a felsülés kockázatát, ahelyett, hogy mindig biztonsági játékot játszanának, és a kudarc kerülésére inkább alacsonyabbra helyeznék a lécet – ismertette a kezdeményezést a BBC online hírszolgáltató (bbc.co.uk).
A hétfőn kezdődött “kudarchéten” workshopokat, közös megbeszéléseket és számos a témával kapcsolatos elfoglaltságot kínálnak a gimnázium diákjainak. A rendezvényeken a szülők és a gyerekek patronáló tanárai is részt vesznek, hogy megosszák a tanulókkal saját kudarcaik történeteit. De egyebek mellett olyan híres emberek YouTube-klipjeit is levetítik, akik életük során kudarcot vallottak, ám aztán ismét talpra álltak és haladtak tovább a pályájukon.
A gyerekeket rá akarják vezetni, hogy a hibákból is lehet okulni, ugyankor annak is megvannak a veszélyei, ha valaki mindenáron el karaja kerülni a kudarcot.
“A lányoknak meg kell tanulniuk, hogyan kell jól megbukni – hogyan legyenek úrrá a kudarcon, hogyan kezeljék azt” – hangsúlyozta az igazgatónő. Mint megjegyezte: az iskola tanulói nagyon sikeresek, de alkalmanként túlreagálják, ha valamiben hibáznak, holott az ugyanúgy a hasznukra válhat.
“Bátorítani akarjuk őket, hogy merészek legyenek az osztályban” – mondta Hanbury, aki négy éve vezeti a független, alapítványi iskolát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.