Szórakozás

Életeket mentettek a vásárhelyi rendőrök

Egy nap alatt négy olyan embernek segítettek a vásárhelyi rendőrök, akinek élete közvetlen veszélyben volt a szélsőségesen hideg időjárás miatt.

kedden hajnali órákban gyalogosan indult dolgozni egy 44 éves férfi Hódmezővásárhely külterületén lévő tanyájáról, de az erős hófúvás és a sötét miatt eltévedt. Több árokba is belecsúszott, így néhány perc alatt átfázott. Végül édesanyját hívta mobiltelefonjáról, aki értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök is beszéltek a bajba jutott emberrel, majd keresésére indultak. A férfi pontosan nem tudta megmondani, hogy merre van, hiszen mindenhol csak a havat látta, így végül – habár a rendőrök is ismerték a környéket – csak hosszabb, mintegy másfél órás keresés után találtak rá. Reszketett a hidegtől és a kimerültségtől. Azonnal a rendőrautóba ültették és a Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházba szállították, ahol ellátták.

Az esti órákban az autóbusz-állomáson találtak egy középkorú férfit az egyenruhások, aki a hóban feküdt erősen ittas állapotban. Nehezményezte a rendőri intézkedést, mivel elmondása szerint ilyen módon akart öngyilkos lenni. A rendőrök ezt természetesen nem hagyhatták, ezért mentővel a makói pszichiátriára szállíttatták. A férfi ekkor még megemlítette a járőröknek, hogy felesége otthon van egyedül egy tanyán, ahol nincs fűtés és áram sem. Mivel azt nem mondta meg, hol van ez a tanya, ezért azt a rendőrök gyorsan kiderítették, majd kimentek a feleséghez, aki valóban egy kihűlt tanyában didergett. A rendőrök őt is a városba szállították, ahol gondoskodtak ideiglenes elhelyezéséről. Néhány órával később a földhivatal riasztója jelzett. A rendőrök ellenőrizték az ingatlant, amikor az udvarban egy férfit találtak. Elmondta, hogy nincs hová mennie, ezért akart ott aludni. A járőrök őt is meleg helyre vitték.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén péntek óta 19 személy érdekében alkalmaztak biztonsági intézkedést, mivel életük, testi épségük veszélyben volt. Többségükre az utcán találtak rá a rendőrök magatehetetlen állapotban. Volt köztük ittas is, de olyan is, aki elesett és nem tudott felállni. Őket a rendőrség jelzésére a mentőszolgálat munkatársai szállították kórházba. Segítséget nyújtottak az egyenruhások több tanyasi embernek is, akik a havazás miatt nem tudtak volna hazajutni. Őket a kihűlés megelőzése érdekében otthonukba vitték, de volt olyan is, aki átmenetileg a hajléktalanszállót választotta.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság folyamatosan kapcsolatot tart társszerveivel is, így amennyiben olyan bejelentést kapnak, hogy fogytán a tüzelő vagy az élelmiszer, értesítik a családsegítő munkatársait, akik minden esetben ellátják a rászorulókat. A járőrök ez idáig további 50 egyedül élő embert is felkerestek a polgárőrséggel együtt főként külterületen, akik közül20-an szorultak segítségre a szélsőséges időjárás miatt. Őket a továbbiakban az önkormányzat munkatársai látják el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik