Szórakozás

Több ember saját lakásában hűlt ki

P. Horváth Ágnes
P. Horváth Ágnes

2012. 02. 07. 14:43

Időben mentették meg többnyire őket a rendőrök és a mentősök.

Pozsonyi úti élelmiszer áruház mögötti parkolóban összeeszkábált sátorból szállítottak biztonságba két lakcímmel nem rendelkező hajléktalan férfit a járőrök, kedden. A 46 és 52 éves férfit napok óta próbálták az utcai segítők melegedőbe vinni, de nem voltak együttműködők. A helyszínre küldött járőröknek sikerült meggyőzni és beszállítani őket a Rác Szállóba- tudta meg a Fehérvár24 R. Szabó Ágnestől, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Hétfőn több embert vittek utcáról, fűtetlen lakásból biztonságba a rendőrök, mentősök.

A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány dunaújvárosi krízis kocsija talált rá egy hajléktalan férfire Dunaújváros déli részén lévő sóderbánya területén. A férfi nem akart menedékhelyre menni, a járőrök segítségét kérték, akik a Kandó téri hajléktalanszállóra vitték.

A Berényi útról egy kihűlt embert szállítottak kórházba. A fűtetlen lakásban maradt egy férfi és egy nő, akiket a rendőrök biztonságuk érdekében – akaratuk ellenére- vitték a krízisközpontba. Kutyájukat a Takarodó úti állatmenhely fogadta be.

Jelzés érkezett este a rendőrség ügyeletére, hogy a Gém utcában egy fűtetlen épületben tartózkodik egy pár. Az 55 éves nő és párja elfogadta a járőrök segítségét, akik a krízisközpontba vitték őket.

Éjjel egy órakor Dunaújváros Barsi utcában néztek rá egy 57 éves férfire a rendőrök, akiről tudták, hogy korábban villannyal fűtött, de kikapcsolták nála az áramot. A hőmérséklet rohamos csökkenése miatt, a Papírgyári úti szállóra vitték.

Kálozon a polgárőrök értesítették a rendőrséget, mert Szederfa utcai lakásában kihűlve találták az ott lakó férfit. A mentősök kórházba vitték a kommunikációra már képtelen férfit. Állapotáról egyelőre nincs hír.

Éjfél előtt nem sokkal Ercsi Belmajorban egy férfi után kutattak a járőrök. A bejelentett lakcímén megtalálták, de a házban veszélyesen alacsony volt a hőmérséklet, ezért az egészségházba szállították.

Nem volt tüzelője annak a férfinek, akit a járőrök kerestek fel délután Ercsiben. Élete és testi épsége érdekében a város egészségházába szállították.

Ugyancsak rendőrök szállítottak Sáregresre egy lenge öltözetű férfit. Fehérváron, a Seregélyesi úton egy buszmegállóban találtak rá. A férfi elmondta, hogy nagyon fázik, ezért a járőrök a rendőrkapitányság épületébe vitté. Ott átadták a Sárbogárdról érkező járőröknek, akik épségben hazavitték a 37 éves embert.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.