Szórakozás

Luxusnyaraláson pihennek a magyar celebek

Polgár Krisztina a luxusútjáról készült fotókat mutogatja az újságokban, miközben a hírműsorokban minden nap azzal szembesülünk, hogy egyre többen éheznek. De nem csak az exszépségkirálynőnek futja álomnyaralásra.

Nem csoda, ha az átlagember vérlázítónak tartja azokat a beszámolókat, melyek arról szólnak, hogy hírességeinknek van hová menekülniük a zord tél elől. Bizony jó sokan szeretnének ilyenkor a trópusokon lábat áztatni, a bökkenő csak az, hogy nem tehetik meg. A legtöbb celeb persze arra hivatkozik, hogy ajándékba kapta a luxusutat, vagy reklámért cserébe, de hát mit sem változtat a lényegen, hogy míg ők luxusban parádéznak, addig itthon a többség a fűtéssel is kénytelen spórolni.

A Hír24 újságíróját a közelmúltban megfenyegette az egyik magyar híresség, mert megkérdezte tőle, miből futja neki évente több költséges nyaralásra. A hölgyemény azt mondta, ha a zsebében turkálunk, és meg merjük írni, hogy hol és mennyit nyaral, beperli az oldalt. Azt azonban hozzátette, nem igaz, hogy Dubajban keresi a kenyerét, ő tisztességesen megdolgozik a pénzéért. Pedig mi szóba sem hoztuk neki ezt a verziót.

Na de nézzük, kik azok a sztárok, akik a közelmúltban a napsütést élvezhették, miközben mi itthon a gangról vagy a tornácról söpörtük a havat. Polgár Krisztina az egyik napilapban mesélt arról, hogy nemrég a festői Maldív-szigeteken pihent a párjával. A felvételek tanúsága szerint ott egy szemernyi hó nem esett, viszont volt mesés tengerpart és szikrázó napsütés. A szépség azt sem titkolta, nem is Budapesten, hanem Párizsban szálltak repülőre, ugyanis szerelme most ott dolgozik.


Fotók: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Keresztes Ildikó nemrég az RTL Klub kamerái előtt mesélt arról, hogy feltöltődni menekült el a téli hidegből Thaiföldre, ahol tíz napot töltött a barátnőjével. Az X-Faktor mentorának kifejezetten jót tett a kikapcsolódás, egészen kivirult.

VV Gigit állítólag nemrég a dubai gépre látták felszállni. Az exvillalakó felháborodott, amikor kiderült, hogy őt is az arab országgal hozták összefüggésbe. Azt nem tagadta, hogy pihenni utazott el párjával, de azt nem akarta megmondani, hol romantikáztak. Az utazást, mint mondta, barátjától kapta.

Bódi Sylviről is köztudott, hogy szeret utazni, nem egyszer járt már ő sem egzotikus tájakon.

Miközben celebjeink a télben meseszép helyeken nyaralnak, addig az átlagembernek egyre kevesebb pénze jut utazásra. Romhányi Péter, az egyik legismertebb utazási irodánál dolgozik, így bőven van tapasztalata. Azt mondja, pontos számokat összesítés hiányában egyelőre nem tud mondani, de az biztos, hogy tavaly némiképp csökkent az utazások száma, ami a gazdasági helyzetnek is tulajdonítható, valamint a közelmúlt negatív eseményeinek, például a Thaiföldi katasztrófának. A szakember azt tapasztalja, hogy a luxusutakat továbbra sem tudják megfizetni az átlagemberek. Ebben a kategóriában Thaiföld és Bali számít népszerűnek a tehetősebbek körében. Míg az előbbi 1 személynek 7-10 napra körülbelül 300 ezer, addig az utóbbi 400 ezer forintba kerül a téli időszakban. A kisebb pénzűek inkább Egyiptomba utaznak, ami körülbelül 40 százalékkal olcsóbb, mint az említett egzotikus utak. A szakemberek azt tapasztalják, hogy azok az átlagemberek, akik ilyenkor például Egyiptomba utaznak, nyáron nem nyaralnak, inkább egész évben a téli kiruccanásra spórolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik