Szórakozás

7 év 10 hónap szemérem elleni erőszakért

24.hu
24.hu

2012. 02. 07. 12:17

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a a korábbi ítéletet a szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt Mészáros Ferenc ellen indított büntetőügyben.

Mészáros Ferenc vádlott, aki 2002. júniusában nevelőszülő szakképesítést szerzett, és korábban büntetve nem volt, feleségével együtt hivatásos nevelőszülőként Dévaványán lévő házukban 7 gyermeket nevelt, köztük – 2003. december 17-étől – az 1993. július 18-án született Sz. A.., az 1994. július 30-án született Sz. Sz. és az 1996. január 31-én született Sz. An. sértetteket.

A vádlott a nevelése alatt álló lányokat 2004 őszétől – pontosabban nem meghatározható időponttól kezdődően – rendszeresen fogdosta, súlyosan szeméremsértő módon bánt velük, közel négy éven keresztül, 2008. június közepéig. A férfi cselekményeit azután is folytatta, hogy a sértettek 12. életévüket betöltötték.

A Mezőkovácsházi Városi Gyámhivatal 2008. június 20-án a vádlottat a három gyermek vonatkozásában a gyámi tisztségéből felmentette.

A vádlott a terhére rótt bűncselekményt az egész eljárás során tagadta. Védekezése szerint a testvérek a vádakat csak kitalálták, hogy elkerüljenek a családból – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Az ítélethirdetés végén a tanácselnök bíró közölte: tekintettel a büntetés mértékére, elrendeli a kiszabott szabadságvesztés büntetés azonnali foganatba vételét. Beszólította a rendőröket a tárgyalóterembe, akik a korábban szabadlábon védekező vádlottat megbilincselték, és elszállították a Szegedi Fegyház és Börtönbe.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.