Szórakozás

Ablaktalan romházból mentettek ki négy hajléktalant

A rendőrök a Fejér megyei Sárszentmihály-Líviapusztáról valamennyiüket a fehérvári Krízisközpontba szállították.

Az épületben meghúzódókra úgy bukkantak rá vasárnap este, hogy az abai körzeti megbízott keresni kezdte a faluban élő egyik otthontalant. Miután a szokott helyén nem találta, kiderítette, hogy Sárszentmihályon, a hajdani termelőszövetkezet területén, egy romos épületben tartózkodik, ahol meg is találták a járőrök több társával együtt – mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőr százados tájékoztatása szerint a mostani hétvégén tucatnyinál több hajléktalant, illetve fűtetlen lakásban meghúzódó embert mentettek meg a kihűléstől a megyei rendőrök. A hideg elől több, rendszeresen az utcán éjszakázó hajléktalan is betért a székesfehérvári krízisközpontba, ahol – annak ellenére, hogy már a nappali melegedőbe és a fűtött folyósokra is kénytelenek voltak matracokat elhelyezni – minden rászorulót befogadnak.

Turbucz Béla szociális munkás az MTI-nek elmondta, a kemény hideg miatt a hétvégén is elindult a különben csak hétköznapokon közlekedő teajárat, amely forró teát, szendvicset, takarót vitt azoknak a hajléktalanoknak, akiknek az utcai szociális munkások ismerik a tartózkodási helyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik