Szórakozás

Kinyomozták, ki gázolta el Fehérváron a mentőst

A 32 éves kórházi dolgozót előállították a rendőrök, beismerte a gázolást.

A Szent György Kórháznál, gyalogos-átkelőhelyen ment át a szolgálaton kívüli mentőtiszt december 15-én, amikor egy autó elgázolta. A férfi többszörös töréses sérülést szenvedett, a gázoló megállás nélkül továbbhajtott.

A baleset-helyszínelést végző rendőrök összegyűjtötték a helyszínen maradt üvegtörmelékeket, műanyag takaróelemeket, illetve megkezdték tanúk felkutatását. A kapott információk alapján egy olyan embert kezdtek gyanúsítani, aki a kórház alkalmazásában áll. A 32 éves székesfehérvári férfit előállították a rendőrök, ezzel egy időben szakértői vizsgálatra lefoglalták a tulajdonában lévő Opel Corsát – mondta a Fehérvár24-nek R-Szabó Ágnes, rendőrségi szóvivő.

A szóvivő hozzátette: a férfi beismerő vallomást tett. Kiderült, hogy a baleset után félreállt járművével és visszament a helyszínre.

A férfi ellen gondatlan baleset okozás vétsége miatt indult büntetőeljárás. Felelősségét a segítségnyújtás elmulasztása ügyében tovább vizsgálja a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik