Szórakozás

Született színésznők

Szépek és született színészek. A Győri Nemzeti Színház művésznői mindig tudnak újat mutatni.

Sármos színész mustránk után, most férfi olvasóinknak is kedveskedünk, bemutatunk 3 gyönyörű színésznőt. A győri teátrumban természetesen több dívával is megismerkedhetnek a nézők, csak sokszor valamilyen maskara alá rejtőzve játsszák szerepüket.

Agócs Judit

Nemcsak győri szerepeiről, de hangjáról is ismert a szőnyi születésű színésznő, hiszen kedvelt amerikai, bűnügyi sorozatban is hallhatjuk varázslatos orgánumát. Az 1974-es művész többek között a komáromi Jókai Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház színpadán is bizonyított már. Tehetségét több díjjal is elismerték 1998-ban átvehette a Mensáros László Emlékgyűrűt, majd 2008-ban a Kisfaludy-díjat. A szőke szépség által megformált alakok listája megér egy misét, de íme néhány a kedvencek közül: ő volt a Kabaré Kost kisasszonya, A vöröslámpás házban Tekla, az idei évadban pedig a Pletyka Cassie Coopere, és nem utolsó sorban a Portugál felesége.

Bátyai Éva

Nincs olyan évad, hogy a fiatal tehetség ne tűnne fel több darabban. Szépsége mindig megjelenik a színpadon, kevés olyan előadás volt, ahol takargatnia kellett volna bájos arcát. Bátyai Évi 1983-ban született Kiskunhalason és győri „igazolása” előtt a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban játszott. Főbb szerepei közül kiemelkedik az Anconai szerelmesek Drusillája, a Made in Hungária Marinája, de a most futó Ágacska mesedarab címszerepét is „elnyerte”. Emellett a Csalfa Karma websorozatban is feltűnt.

Mihályi Orsolya

2005-től tagja a győri társulatnak Mihályi Orsi. A Kisfaludy-díjas színésznő Székesfehérváron látta meg a napvilágot 1982-ben. Mielőtt a kisalföldi megyeszékhelyre került, 2 éven keresztül az Új Színház stúdiósa volt. Orsi nagyon sokoldalú: musical, dráma, tragédia és komédia egyaránt jól áll neki. Legnagyobb alakításai közül kiemelkedik a Tizedes meg a többiekben megformált Szása, 2012-ben pedig A Vörös Pimpernelben és az Al Addinban is láthatjuk a széparcú színésznőt.

Mózes Anita

Alig 3 éve Fejszés Attilával egy időben lépte át először a győri színház küszöbét Anita. A szőkeség nem tétlenkedett hamarosan bebizonyította, hogy a színpadon a helye. Volt már Stázi bárónő, sőt Sally Bowles és a Csongor és Tünde Ilma szerepébe is belebújt. Az 1985-ben Gyulán született díva a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán végzett, és ez bizony nem véletlen, elég hacsak egy pillanatra meghallgatjuk kellemes hangját. Anita fiatal kora ellenére már számos díjjal büszkélkedhet: 2009-ben Polgár ösztöndíjas lett, 2010-ben TEVA ösztöndíjat vehetett át, és még ugyanebben az esztendőben Kisfaludy-díjjal is jutalmazták.

Szina Kinga

Ha valaki névről nem ismerné a színésznőt, de már látta a Portugál című darabot, akkor azonnal be kell, hogy ugorjon a Portugál című darabból az Asszony, aki szívesen kortyol fröcsikét, zseniálisan veti magát a sörös rekeszek közé és laza eleganciával ölti magára a piros, lakk lábbelit. Szina Kinga 12 éve tagja a győri csapatnak, előtte a Nemzeti Színházban és a Kolibri Színházban is játszott. 2008-ban, mint korábban sok tehetséges színésztársa is, elnyerte a Kisfaludy-díjat. És ha valaki nem tudná Kinga férje az ugyancsak a társulatot erősítő Sárközi József.

(fotók: Facebook, Győri Nemzeti Színház)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik