Szórakozás

Sármőrök a színpadon

Nemcsak tehetségesek, de sármosak is a Győri Nemzeti Színház művészei. Többségük szíve már elkelt, de azért epekedni lehet utánuk, ha máshogy nem a színházban, előadás közben.

A teljesség igénye nélkül, szúrópróba szerűen kiválogattunk 5 sármőrt a győri művészek közül – elsősorban női olvasóink nagy örömére – hogy kicsit közelebbről is megismerhessék a színpad fenegyerekeit.

Fejszés Attila

Nem is olyan rég történt, hogy a győri csapathoz került a fiatal tehetség, és a közönség azonnal meg is kedvelte a téglási születésű fiút. A 28 éves művész 2009-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán, de elmondása szerint már gimnáziumban megfertőzte a színház légköre. Bár korábban az orvosi pálya gondolata is foglalkoztatta, szerencsénkre mégis a színpad mellett döntött, elhivatottságát pedig mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy EJI és Kisfaludy Ösztöndíjas. A győri teátrumban elsőként a Rinocérosz című darabban tűnt fel, majd azonnal megkapta az Egri csillagokban Bornemissza Gergely szerepét. Attila szíve már foglalt, és bátran mondhatjuk, hogy gyönyörű barátnőjével tökéletesen összeillenek.

Járai Máté

Máté 2010 óta tagja a társulatnak, igazi gyöngyszem a kisalföldi megyeszékhelyen. Bármit eljátszik, minden szerep jól áll neki. A 34 éves, többszörös Dömötör-díjas, Kisfaludy-díjas színész azt mondja, amióta az eszét tudja azóta ennek a mesterségnek él. Korábban Budapesten és a Szegedi Nemzeti Színházban is feltűnt a színpadon, városunkba pedig egy álomszerep miatt jött először, a Kabaré konferansziéját kellett megformálnia. De láthattuk már a Tizedes meg a többiek SS hadnagyaként, a Mária Evangéliumában Heródesként, de többek között az Állami Áruház Klimkójaként. A szívét illetően viszont szomorú hírünk van a rajongóknak: Máté boldog házasságban él.

Nagy Balázs

Talán a győri nők egyik kedvence a 38 éves szemrevaló színész. A teátrum előadásai mellett nagyon sok városi rendezvényen is feltűnik és bizony a szimpatizánsai nemcsak férfiasságától, de hangjától is elalélnak. Balázs Budapesten született és Gór Nagy Mária Színitanodájában tanulta a mesterséget. Emellett az Apáczai Csere János Karon és a Pécsi Tudományegyetemen is szerzett egy-egy diplomát. A Győri Nemzeti Színháznak 1997-től oszlopos tagja, számtalan kiváló szerepet tudhat már maga mögött, de a filmvásznon is feltűnt, A vörös bestiában és Bujtor: Zsaruvér és csigavér című filmjében. A színész már apuka, van egy gyönyörű szép kisfia, és nemrég jegyezte el szerelmét Gyurmánczi Diát, aki nem mellesleg a Győri Balett egyik legtehetségesebb táncosa.

Sárközi József

Sárközi József halmozza a szerepeket. Győrben játszott karakterei közül nehéz lenne kiemelni egyet, de elég, ha annyit mondunk, hogy a több mint 100 előadást megért Portugál címszerepe is nevéhez fűződik. A Kisfaludy-díjas színész 1979-ben született Tatabányán, játszott már szülővárosában, Szegeden, Budapesten és szerencsénkre, 2004-től Győr a második otthona. Színházi munkássága mellett filmes karrierjéről sem szabad megfeledkeznünk, hiszen a Csak szex és más semmiben, a Valami Amerika 2.-ben, sőt az Egy rém rendes család magyar változatában is feltűnt a vásznon Vastag Robiként. Bár a művész biztosan sok női szívet megdobogtatott és megdobogtat a mai napig is, el kell, hogy keserítsük hódolóit, hiszen Józsi boldog házasságban él, a színház másik jeles képviselőjével, Szina Kingával.

Venczel-Kovács Zoltán

1979-ben Miskolcon látott napvilágot Venczel-Kovács Zoltán, aki igazi kaméleon. Sok mindenbe belefog, és ez a sok minden még jól is áll neki. Bejárta már fél Magyarországot, de 2006-ban végül Győrben kötött ki, és azóta itt gyűjti szerepeit. Láthattuk már az Anconai szerelmesekben, a Kabaréban, az Evitában, a Made in Hungáriában, a Csárdáskirálynőben és még sorolhatnánk napokig a listát. Zoli a színház mellett zenél is, a színjátszás mellett a ritmus az élete és nem utolsó sorban az, hogy a fiatal tehetségeket felkarolja és segítse. Ezért minden nyáron az általa szervezett Tartalmas Táborba invitálja a művészpalántákat. A Kisfaludy-ösztöndíjas színész foglalt, nem érdemes ostromolni.

(fotók: Facebook, Győri Nemzeti Színház – Szami, Klesitz Piroska)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik