Szórakozás

Puskázási trendek az egyetemen

Láthatatlan puska és egyéb csalafintaságok - kiállítás nyílt a diákok "vizsgaeszközeiből" Jekatyerinburgban. A népszerű puskák között szerepelnek az aprócska betűkkel teleírt műkörmök, a saját készítésű minikönyvek, a tollpuskák, elektronikus adatátviteli eszközök, de van, aki irányítható helikopterrel juttatja el társainak a megoldásokat.

Több mint 50 vizsgapuskát mutattak be az Urálon túli városban az oroszországi egyetemisták napján.
Az egyik ötletgazda, Ivan Kolotovkin sem tagadja, hogy egyetemisták és főiskolások állandóan “felfedeznek” valami új módszert. A kiállításon azt szerették volna bemutatni, milyen puskákkal próbálkoztak régen és most.

A legkülönlegesebbek a láthatatlan puskák. A papírra igen apró betűkkel írják a szöveget, majd átlátszó ragasztóval fedik le azt. 10 percre vízbe rakják, így a papír elválik a ragasztószalagtól és a leírt szöveg arra ragad. Az átlátszó ragasztószalagot ezután bátran a padra lehet rögzíteni, az oktató garantáltan nem veszi azt észre.
A népszerű puskák között szerepelnek az aprócska betűkkel teleírt műkörmök, a saját készítésű minikönyvek,a tollpuskák, valamint a különféle elektronikus adatátviteli eszközök. Utóbbiak már csak azért is, mert kényelmesek és nem minden oktató tudja, hogyan történt az adatátvitel – mondja Kolotovkin.

Az egyik legelmésebb találmány az irányítható helikopter, amelyet – amint a tanár elhagyja a vizsgatermet – körbereptetnek a diákok között a megfelelő választ hordozó puskával.
A Tatjanyin gyeny elnevezésű napon Oroszországban az első moszkvai egyetem alapítására emlékeznek, egyházi ünnep is. Moszkvában több helyszínen vidám felvonulással ünneplik a téli vizsgaidőszak végét is jelentő napot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik