Szórakozás

Tagadja bűnösségét a szombathelyi anyagyilkos

A szombathelyi férfi két ember megölésében vádlott, de ártatlannak vallja magát. Állítása szerint, a korábban tett beismerő vallomását rendőri kényszer alatt tette.

Megkezdődött kedden a Szombathelyi Törvényszéken annak a férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint még 2006-ban több tucat késszúrással megölt egy idős bolttulajdonost, majd tavaly, szintén brutális módon a saját édesanyjával is végzett.
A Vas Megyei Főügyészség a férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

A vád szerint a férfi 2006-ban Szombathelyen 57 késszúrással meggyilkolta egy “garázsbolt” idős tulajdonosát, ezzel megszerezve annak 30 ezer forintját, majd 2011-ben – szintén nyereségvágyból – megölte a vele együtt lakó édesanyját is: az alvó nő fejére kétszer sújtott le kalapáccsal, ezután 37 késszúrást ejtett a védekezésre képtelen asszonyon, végül elvágta a torkát. A férfi azután bukott le, hogy megölte az édesanyját, majd az asszony pénzén Szlovákiába utazott, hazatérve pedig Budapesten egy panzióban öngyilkosságot kísérelt meg.

A vádlott a tárgyaláson ártatlannak mondta magát, korábban tett beismerő vallomásait visszavonta, állítása szerint azokat rendőri kényszer hatására tette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik