Szórakozás

Nincs bizonyíték a keszthelyi szurkálás ügyében

24.hu
24.hu

2012. 01. 24. 17:29

Az első fokú ítéletet hatályon kívül helyezte, és a Zalaegerszegi Törvényszéket új eljárásra utasította egy két évvel ezelőtti, keszthelyi szurkálási ügyben, keddi döntésével a Győri Ítélőtábla.

A Zala Megyei Bíróságon született és most megsemmisített ítélet szerint a vádlott a szakítás utáni napon felkereste volt élettársát, és őt, valamint a lakásban tartózkodó férfit előbb azzal fenyegette, hogy megöli őket, majd megpróbálta megszúrni őket, de utóbbi kituszkolta a lakásból. Ezért első fokon nyolc év fegyházra és ötévi közügyektől eltiltásra ítélték a támadót.

A tárgyaláson a védő egyebek mellett annak bizonyítottságát hiányolta, hogy a férfi valóban ölni akart, és felvetett számos, az iratokban megjelenő, de nem tisztázott belső ellentmondást is. Például azt: sem a helyszínen, sem a sértetteken nem volt nyoma szurkálásnak.
Az ügyész az alapján kérte a további bizonyítást vagy a hatályon kívül helyezést, hogy jelen állapotában az ügy precízen nem tisztázható.
A vádlott nem ismerte el a terhére rótt cselekményt, és egyebek mellett azzal mentegetőzött: “szoktam szavakkal dobálózni”.

Az első fokú döntés “elnagyolt, ingerszegény” volt, miközben “egy kicsit nagyobb energiával” tisztázható lett volna, mi történt 2010. január 26-án a keszthelyi lakásban – mondta Kovács Tamás bíró, hozzátéve, “tobzódhatnánk az okokban, hogy miért megalapozatlan” a megyei bíróság döntése.
Közlése szerint a táblabíróság nem vállalhatja magára annak ódiumát, hogy részletes – a teljes eljárás megismétlésével felérő – bizonyítást folytat le, akkor ugyanis egyetlen bírói fokon születne rendes eljárásban meg nem támadható jogerős ítélet.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Saudi soldiers stand guard as a Saudi air force cargo plane, carrying aid, lands at an airfield in Yemen's central province of Marib, on February 8, 2018. (Photo by ABDULLAH AL-QADRY / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.