Szórakozás

Rendőrkézen az enesei sorozatrabló

24.hu
24.hu

2012. 01. 23. 17:27

Egy 57 éves rokkantnyugdíjas férfit gyanúsít a rendőrség a rablási kísérletek ügyében.

Korábban a témában:

Akció filmbe illő jelenetek zajlottak Győrben szombaton késő este a Kodály Zoltán úti italdiszkontban. Egy vásárló segítségével sikerült lefegyverezni azt a férfit, aki a kisboltba arcát eltakarva lépett be, késsel a kezében. Az alkalmazottat megfenyegette, a bevételt követelve tőle. A nő a pénzt a kasszából kivette, s az elkövető elé a földre hajította, utasítva a támadót hogy onnan szedje össze. Végül mégis a rabló szedette össze az alkalmazottal a több mint százezer forintot. Ezt miután a gyanúsított kézbe kapta, belépett a helyiségbe egy vásárló. A férfi rövid időn belül felismerte az elé tárult szokatlan helyzetet. Egy rablás szemtanúja lett. Nem sokat teketóriázott, a nála lévő bevásárló táskával lesújtott a rablóra, aki kését még ekkor sem akarta kezéből kiadni. A szúró szerszám pengéje dulakodásuk közben végül eltörött, így annak nyele maradt csak a támadó kezében.
Eközben érkezett meg a kisbolt tulajdonosának fia. A két férfi együttes erővel tudta csak a rendőrök kiérkezéséig a rablót a helyszínen visszatartani.

A rokkantnyugdíjas férfi tetemes tartozása miatt már csütörtökön rablás útján próbált pénzt szerezni.
A szemtanúk személyleírása alapján, a rábapatonai körzeti megbízott közreműködésével jutottak el a rendőrök a csütörtök délutáni sikertelen enesei bakrablás elkövetőjéhez. A nyomozók előtt gyorsan egyértelművé vált, hogy az 57 éves elkövető, aki csak pár hónapja költözött Tatáról Enesére, szombat éjszaka óta a rendőrség vendégszeretetét élvezi.
A gyanúsított a terhére rótt bűncselekményeket elismerte, kihallgatása során részletes, beismerő vallomást tett.
A csütörtöki sikertelen bankrablásnál használt maszkot, cipőt, ruhát és játékfegyvert az enesei vasútállomás egyik szemetesében helyezte el, melyet a rendőrség még most is keres. Kéri, hogy, aki ezekről a holmikról bármit tud, értesítse a főkapitányság bűnügyi osztályát.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az italdiszkont sérelmére felfegyverkezve elkövetett rablás, míg az enesei takarékszövetkezet sérelmére fegyveresen elkövetett rablás kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. Előterjesztést tett az 57 éves gyanúsított előzetes letartóztatására, aki az egy nap kihagyással elkövetett rablásokért akár 15 évet is kaphat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.