Szórakozás

Rács mögött a gyilkos unoka

A 86 éves bakonycsernyei nőt feltehetően 35 éves unokája ölte meg, a férfi élettársának 15 éves lányával.

A Székesfehérvári Városi Bíróság hétfőn délelőtt elrendelte a férfi és a tinédzser előzetes letartóztatását- közölte a Fehérvár24-el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az asszony holttestén égési sérülések voltak, a fejét nagy erejű tompa ütés érte, ami halálához vezetett. A nyomozás során kiderült, hogy a tetőt megbontva jutott be a házba a gyilkos, majd a meggyilkolt nő értékeit magához vette, és az ajtót kívülről kulccsal bezárva távozott. A nyomozók ebből arra következettek, hogy a gyilkos a nőhöz közel állt. Így került látókörükbe a Győr közelében lakó unoka, akinek korábban anyagi természetű vitája volt nagyanyjával- mondta Németh-Kész Mónika.

A szóvivő hozzátette: kiderült az is, hogy a férfi élettársának 15 éves lánya a gyilkosság idején a férfi társaságában volt, ezért nemcsak a férfit, hanem a lányt is körözni kezdte a rendőrség. A lány ősszel átmenetileg a Győri Befogadó Otthonba került, innen megszökött, ezért a Győri Rendőrkapitányság is körözte.

Január 20-án a rendőrség arról kapott információt, hogy a férfi és a lány Almásfüzitőn tartózkodik. A Fejér megyei nyomozók így a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével pénteken este egy almásfüzitői lakásban fogták el őket.

A két embert a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés elkövetése miatt.

A férfi korábban betöréses lopás, testi sértések, zaklatás, illetve ittas járművezetés miatt volt büntetve és jelenleg büntetőeljárást folytat vele szemben a Győri és a Móri Rendőrkapitányság is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik