Szórakozás

Márciusban tárgyalnak másodfokon a Cozma-ügyben

Marian Cozma gyilkosának és tettestársainak ügyében jár el másodfokon a Győri Ítélőtábla

Március végén tárgyalja a Cozma-gyilkosság ügyét a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla – közölte Ferenczy Tamás bíró, szóvivő pénteken az MTI érdeklődésére.
Március 29-én és 30-án tartja nyilvános ülését a Nagy Zoltán vezette tanács. Egyelőre nincs szó arról, hogy – a diósdi maffiaperhez hasonlóan – a Győri Törvényszék nagyobb befogadóképességű nagytermében ítélkezne a testület.

Marian Cozmát, az MKB Veszprémi Kézilabda Club volt játékosát, 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

A sportoló gyilkosait tavaly júniusban ítélte el első fokon, nem jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság. R. Sándor első- és N. Győző másodrendű vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott – legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak -, míg Sz. Iván harmadrendű vádlottnak 20 évet kell az elsőfokú ítélet szerint fegyházban letöltenie.
Németh Balázs tanácsvezető bíró az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint bűnsegédként, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.
Az ítélet szerint P. Gábor negyed- és B. Csaba ötödrendű vádlott bűnös társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, ezért előbbinek 5 évet, az utóbbinak 4 évet kell börtönben töltenie. G. Péterné hatodrendű és A. László hetedrendű vádlottat kétrendbeli bűnpártolás miatt – mint társtetteseket – vonta felelősségre a bíróság; az asszonyt 3 évi, a férfit 2 év 8 hónapi börtönre ítélte.
A bíróság rendelkezett arról is, hogy a vádlottaknak meg kell téríteniük az állam számára a 74 millió forint bűnügyi költséget is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik