Szórakozás

Letartóztatták a társait zsaroló diákot

24.hu
24.hu

2012. 01. 18. 12:07

Nem tűrt ellentmondást az erős testalkatú tizenéves Szarvason.

Rettegésben tartotta társait az a 16 éves fiú, aki ellen a napokban indított eljárást a Szarvasi Rendőrkapitányság. A diák pénzt akart szerezni, ezért többeket megfenyegetett és bántalmazott. Rablással és zsarolással is gyanúsítják, a Békéscsabai Városi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A fiatalember egy szarvasi szakképző iskolában tavaly decemberben több évfolyamtársától kért kisebb – nagyobb összegeket. Testi erejét fitogtatta, és ellentmondást nem tűrő hangon szólt társaihoz, akiktől először kapott pénzt, de egy idő után nem akartak neki adni. Az elmúlt hetekben már veréssel fenyegette meg azokat, akik nem engedelmeskedtek. Akinél a fenyegetés nem hozott eredményt, lökdöséssel, hajhúzással, kisebb ütésekkel, és az illető ruházatának megrángatásával próbálta elérni célját. Jellemzően gyengébb fizikai állapotban lévő társait szólította meg, és kis összegeket, 20 illetve 100 forintokat kért tőlük. A megfenyegetett, bántalmazott fiatalok féltek tőle, ezért szinte minden alkalommal adtak neki pénzt.

A Szarvasi Rendőrkapitányság két rendbeli rablás, valamint három rendbeli zsarolás elkövetésével gyanúsítja a 16 éves szarvasi fiatalembert. A napokban őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását is, melyet az ügyészség indítványára a bíróság 2011. január 17-én el is rendelt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Simicska tévéje is döntött

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.