Szórakozás

Elhúzták a nótájukat, avagy süllyesztőbe veszett együttesek

Együttesek jönnek, zenekarok mennek. A ’90-es években rengeteg formáció merült feledésbe. Íme néhány, az egykori slágergyártók közül.

Dúdoltuk és a táncparkettet is koptattuk azokra a muzsikákra, amelyeket valaha ismert zenekarok tolmácsolásában hallhattunk a rádióban. Mára azonban nyoma sincs ezeknek a csapatoknak, bottal üthetjük a nyomukat, ugyan úgy ahogy anno a bakelit lemezekét.

 

Hipp-hopp, kipp-kopp

Hirtelen törtek be a magyar könnyűzenei piacra, hirtelen tettek szert óriási népszerűségre, majd ugyan ilyen hirtelenséggel oszlottak fel. A 9 albummal, de többek között Arany Szarvas és Arany Zsiráf díjjal is büszkélkedő Hip Hop Boyz 1992-ben alakult. A csapat tagjai Levy T., O.G. Duck, Real Action először a magyarországi DMC fesztiválon találkoztak. Első lemezszerződésüket 1993-ban kötötték meg és ezután a sikerek egymást követték. A csapat nem kisebb nevekkel szerepelt egy színpadon, mint Michael Jackson, de például Dr. Albannak és az East-17-nek is előzenekara volt a három fiú. A lemezeket és az elismeréseket aztán ’98-ban csalódás követte: hölgy szívek ezre hasadt meg, mikor feloszlott ebben az esztendőben az együttes.De van egy jó hírünk: a sármos srácok egyre több retro buliban feltűnnek!

Shygys: félénken a pop életben

Kozsó menedzselésével 1997-ben válogatást tartottak egy új magyar fiúbanda megalakítására. A 430 jelentkező közül végül 5 befutó nyerte meg ének- és tánctudásával a zsűri tetszését. Brandon, J.D., Julian, Martin és Zak első slágerére a Hello-ra ma is mindenki emlékszik (másnem az Irigy Hónaljmirigy paródiák által), ami egyúttal az első kislemezük címadója is volt. Kozsóval hamar elváltak a Shygys útjai, ’98-ban már szerződést bontottak és kiadót is váltottak a félénk ifjak. Bár 2000-ben Olaszországban és Spanyolországban is vendégszerepeltek, mitöbb Aranylemezt is átvehettek, ennek ellenére hamar eltűntek a süllyesztőben.

Fiúkból sosem elég?

’99-ben újabb fiú formáció tűnt fel a pop iparban. De sajnos a Picasso Branch is tiszavirág életűnek bizonyult. Az együttes megalakulásához szintén Kozsó neve köthető, aki valószínűleg a rajongókhoz hasonlóan meglepődött a következő évek fordulatain. Folyamatosak voltak ugyanis a tagcserék, és bár egyik album a másikat követte, ez nem volt elég a megmaradáshoz, 2002-ben a régi és az újonnan érkező tagok végleg búcsút intettek egymásnak. A klippeket nézve azonban egy ismerős arc feltűnik a srácok között, hiszen anno a Back II. Blackes Bebe is ott ugrált a picassosokkal.

Bezzeg a Bestiák

Alig alakultak meg, máris nyertek. A három hölgyből verbuválódott lánybanda, a Bestiák 1997-ben Az év legsikeresebb felfedezettje kategóriában Arany Zsiráf-díjas lett. És hogy ki volt Bedy, Honey, Miss Bee producere? Naná, hogy a szomorú szamuráj azaz Kozsó. Hamar megszakadt azonban itt is a kapcsolat, aminek csúnya pereskedés lett a vége: a „mentor” ugyanis a haszon elmaradása miatt beperelte a lányokat. 2001-ben a csapat feloszlott, de 10 évvel később, 2011-ben bejelentették, hogy újra összeállnak. A hírek szerint munkájukban Dj. Dominique segíti őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik